fbpx

Néppárti „győzelem”

A néppárt pár napja illegális plakátolás és etikátlan választási kampány miatt élt az óvás lehetőségével, miután Háromszéken a „szervezetet lejárató és a szavazópolgárokat félrevezető névtelen transzparensek jelentek meg” – olvasható az alakulat közleményében. A hírt a Transindexen olvastam.

Nem tudom, ki az, aki most a néppárttal foglalkozik. Ismerve tekervényes gondolkodásukat még azt sem zárom ki, hogy ők szervezték az egészet, csak hogy valami kampányeseményt generáljanak. De mindettől eltekintve érdekesnek tartom az érzékenységüket, ugyanis fél évvel ezelőtt elkezdték gyártani a felavatós honlapot, sőt teleplakátolták mindenfélével az egész megyét lejárató céllal, sunyi módon, törvénytelenül. A rendőrség tetten érte, megbüntette a néppárt helyi vezetőit, aktivistáit. Ráadásul az alakulat emberei hazugságoktól hemzsegő szórólapokkal is megtömték a postaládákat, de hát túl vagyunk rajta. Amit akkor csináltak Hargita megyében, most azért perelnek Háromszéken.

Mindenesetre egy lényeges változást látok a mostani és a tavaszi néppárti kampány között. Akkor a magyar kormányzat harmad- és negyedrendű politikusai egymást verték le, próbálták a székely embert rábeszélni a néppárti szavazatra, ez viszont most hiányzik. Megégették magukat a nyáron, és nem mernek jönni, vagy szólt valaki a Fidesz főnökségéből, hogy fiúk, lányok, ne égessük már magunkat ezzel a lúzercsapattal. 2014 amúgy is közel van, és nem lenne jó, ha az erdélyi magyar emberek összekötnék az erdélyi néppártot a Fidesszel. Nem tudom, mi, de valami kellett hogy történjen, mert a tavaszi kampányban naponta ötször is elmondták, hogy stratégiai partnerük a Fidesz, most azonban nem hallom ezt. Gondolom, megtiltották nekik, hogy szájukra vegyék a Fideszt. Nem kétséges számomra, hogy már végérvényesen leírták őket, ami érthető, hiszen épp eleget égette magát velük a jelenlegi magyar kormánypárt, minek égesse tovább magát.

Sajnos a kétségbeesés, a reményvesztettség nagyon rossz tanácsadó, és ha hozzá nem értéssel, komolytalansággal párosul, akkor annak meg is van a következménye.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.