fbpx

Népviselet a ditrói hagyományőrzőknek

Tíz női és tíz férfi népviseletet vehettek át a Ditrói Hagyományőrző Csoport tagjai október 12-én, szombaton Hargita Megye Tanácsának elnökétől és alelnökétől, a szüreti bál alkalmával. A ruhákat a megyei tanács pályázatán nyerték összesen 9600 lej értékben. A ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház előtti parkolóban egybegyűltek előtt Borboly Csaba megyeelnök méltatta a községet, mint fogalmazott, a település fejlődési üteme azt mutatja, hogy az irányítói és a helyi csoportok, szervezetek, intézmények vezetői szívvel-lélekkel dolgoznak, és erős közösséget építenek, amely képes egymagában megfelelő választ adni a kihívásokra és kezelni a problémákat.

– Jó látni, hogy a fiatalok a kultúra ápolásával erősítik a szülőföldhöz való kötődésüket. Bízom benne, hogy e kötődés révén sikerül túllépniük az alkalmi problémákon, és nem kell elhagyniuk Székelyföldet. Használják jókedvvel és szeretettel a most átadott székely ruhákat! – mondta a megyei tanács elnöke arra kérve a jelen lévő ifjakat, ügyeljenek egymásra, biztassák egymást, mert akkor minden gondra találnak megoldást.

Petres Sándor, a megyei tanács alelnöke erősnek nevezte a ditrói közösséget, és gratulált azért, hogy figyelmet fordít a hagyományokra. Mint mondta, a település sikeresen fejlődik, és erős pontja Hargita megyének.

Csíkszereda, 2013. október 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.