fbpx

Nyertem egy üveg bort

Némiképp szokatlan fogadásokat kötni egy prefektusi kollégiumi ülésen, de én ezt tettem január 30-án: amikor felróttam, hogy az iskolai tej-kifli programban az egyik pékterméket szállító cég megbüntetéséről nem értesítette a megyei tanácsot a fogyasztóvédelmi hivatal, Laurențiu Moldovan, az utóbbi intézmény vezetője azt állította, „de igen”. Erre egy üveg borban fogadtam vele, hogy bebizonyítom, újságíróktól értesültem a kiszabott büntetésekről január 11-én, nem hivatalos úton.
A szó elszáll, az írás megmarad, szól a mondás, és a hivatalokban tapasztalható bürokrácia – iktatás, papírok stb. – értelmére született egy (talán újabb?) bizonyíték: az iktatóban csak egy január 16-i átirat található a fogyasztóvédelem részéről. Arról, hogy a sajtó munkatársaitól értesültem, egy újságíróval való január 11-i elektronikus levelezésem tanúskodik.

Elküldöm a bizonyítékokat (átirat: https://drive.google.com/open?id=0B3DH_aG2Ui1UdU5saEJJMEx6Szg; e-mail: http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2017/02/levelpdf.jpg) Laurențiu Moldovannak, és „követelem” tőle, hogy a fogadáson nyert bort adja át nekem a következő prefektusi kollégiumi ülésen – nem előbb, nem később. A bor legyen nemes, lehetőleg lehet vörös, de az sem baj, ha saját készítmény.

 1,939 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás