fbpx

Nyertem egy üveg bort!

Közintézmény lévén és a benne működő rendszer felépítettségének köszönhetően Hargita Megye Tanácsa minden tevékenységét ellenőrizhetően, hivatalosan és tisztán végzi. S bár sokszor teher a mindent átható bürokrácia, ami akár egy irodai kellék, egy írószer megvásárlásával is jár, végeredményben hasznos és szükséges eljárásról van szó. Ha pedig félretesszük a hivatalos részét, akár még arra is jó lehet, hogy egy üveg bort nyerjek egy fogadás révén, amelyben azt kérdőjelezik meg, hogy rendszerünk mennyire biztonságos, és a különféle ügyekben mennyire járunk el igazságosan, vagy azt, hogy egy rég bejáratott hálózatba mekkora eséllyel csúszhat be bármilyen oknál fogva is valamilyen hiba.

A különböző beszerzések esetében például hosszú folyamatokról és papírok halmazáról beszélhetünk, és ennek a folyamatnak az egyik lépése tartalmazza az olyan árajánlatkérő dokumentumok iktatását, amelyeket az illetékes cégeknek kiküldünk. Ezt követően a beérkező ajánlatokat megérkezésük sorrendjében ugyancsak iktatjuk, szkenneljük, és így tároljuk őket az adatbázisban. Ezek után a beérkező árajánlatok közül a legkisebb árat kínálót választjuk ki, és ez alapján megy végbe a beszerzés. Továbbá megjegyezném, hogy a már egyszer beiktatott dokumentumok módosítására nincs lehetőség, hiszen a rendszerünk biztonságos, és utólagos hozzáférést nem engedélyez. Arra viszont lehetőséget ad, hogy akár egy év elteltével is megtekintsük vagy ellenőrizzük az adatokat. Tehát pontosan meg lehet nézni minden egyes dokumentumot visszamenőlegesen is, eredeti valójában. Így nincs és nem is szeretnénk esélyt adni semmilyen félreértésnek, elírásnak vagy helytelen és ellenőrizhetetlen eljárásnak.

Mindezek következtében a sokszor fárasztó és idegtépő papírmunkának meglesz a gyümölcse, hiszen minden tevékenységünket és döntésünket alá tudjuk támasztani, és nem csak légből kapott válaszokkal tudunk szolgálni a hozzánk kérdéssel fordulóknak. S bár nem területem a szerencsejáték meg a vakmerően bevállalós magatartás, ebben az esetben biztosra mentem, hiszen tudtam, hogy nem történhetett semmilyen hiba a beszerzések folyamatában.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.