fbpx

Vakcinaelőjegyzési kisokos – Lehetséges megoldások, ha még nem sikerült regisztrálni az oltásra

 

Január 18-án,hétfőn, elkezdte a működését Csíkszeredában a hargitai megyeszékhely második oltásközpontja. A megyei tanács tulajdonában lévő Kossuth utcai ingatlanban kialakított helyszínen a városlakókat várják elsősorban az oltási kampány második szakaszában. A központ nem működik még teljes kapacitással, mert egyelőre nincs megfelelő mennyiségű oltóanyag. Bővebben ITT.

 

A krónikus betegek kezelőorvosa is kérhet időpontot a páciensnek a koronavírus elleni oltásra az erre a célra létrehozott internetes felületen, nem csak a háziorvos – jelentette be vasárnap a Különleges Távközlési Szolgálat (STS). Bővebben ITT.

 

A védőoltás az egyetlen hatásos út a pandémia megfékezéséhez, ezért bizalommal és reménnyel telve ajánlja azt dr. Sergiu Sîngeorzan. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járványtanászát a koronavírus elleni védőoltás javallatairól, ellenjavallatairól, esetleges mellékhatásairól és fontosságáról kérdeztük.

 

1.rész. Mi miért oltattuk be magunkat? Bizalom, biztonság, önmagunk, családunk, pácienseink védelme – ezek a kulcsszavak, ezért kérték a koronavírus elleni védőoltást a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház  orvosai, asszisztensei. Óvjuk egymást – üzenik az egészségügyi szakemberek.

 

2.rész. Mi miért oltattuk be magunkat? Bizalom, biztonság, önmagunk, családunk, pácienseink védelme – ezek a kulcsszavak, ezért kérték a koronavírus elleni védőoltást a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház  orvosai, asszisztensei. Óvjuk egymást – üzenik az egészségügyi szakemberek.

3.rész. Hogy visszakaphassuk a régi életünket…. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház alkalmazottai beszélnek arról, hogy ők miért oltatták be magukat a koronavírus-fertőzés ellen.

 

Izraelben két héttel a Pfizer és a BioNtech által közösen fejlesztett oltóanyag első dózisa után már harmadával csökkent a koronavírus fertőzése az oltottak teljes korosztályában. Bővebben ITT.

 

Vakcina kérdések – válaszok: Mit jelent a gyors fejlesztés?Valóban meddőséget okoz-e? Bizonyos emberek miért nem kaphatják meg? Biztonságosság. Nyájimmunitás. Kemenesi Gábor, magyar biológus, víruskutató, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa a vakcinával kapcsolatos kérdésekre válaszol.

 734 total views,  1 views today

Loading...
Megszakítás