fbpx

Összefogásból született aszfaltút Székelydobón

November 9-én, szombaton ünnepélyes keretek között adták át a Bögöz községhez tartozó Székelydobón a 19-es községi út 1 kilométeres leaszfaltozott szakaszát, amelyet libás szentmártoni ünnepség követett.

Az átadási ünnepségen jelen volt Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke, Petres Sándor alelnök, Incze Csongor és Toásó László megyei tanácsosok, valamint a helybéli elöljárók és egyházi képviselők.

Farkas Mózes, Bögöz község polgármestere történelmi pillanatnak nevezte Székelydobó életében, hogy végre leaszfaltozott úton közlekedhetnek a településen. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, a helyi önkormányzatnak és a település lakóinak az aszfaltozási projekt sikeréért.

Petres Sándor alelnök az összefogás és az erős akarat példaértékűségét emelte ki beszédében. „Az ősz a betakarítás évszaka, ilyenkor az év folyamán kifejtett munka eredményeit szüreteljük, melyet meg kell ünnepelni. Összefogás és erős akarat jellemző a helyi vezetés hozzáállására, így sikerült megvalósítani az aszfaltozást” – hangsúlyozta a megyei tanács alelnöke.

„A székelydobóiak nem csak vártak és vártak, hanem tettek is érte, hogy ez a munkálat elkészüljön!” – emelte ki Borboly Csaba tanácselnök. Megítélése szerint a település lakóinak hozzáállása példaértékű, a pozitív, önzetlen közösségi munka nélkülözhetetlen az eredményes munka kivitelezése érdekében. A munkálatok sikeréért köszönetet mondott a helyi közösségnek, a polgármesteri hivatal munkatársainak és a községvezetőnek. „Bízni kell abban, hogy összefogással, egymásra való odafigyeléssel minden megoldható. Igaz a mondás, hogy utolsókból lesznek az elsők, hisz hátrányból lehet és kell előnyt kovácsolni” – mondta zárszóként Borboly Csaba.

A leaszfaltozott út megáldásakor Jakab Lajos római katolikus plébános kiemelte: a haza itt van bennünk és otthonunkban. Az avató ünnepség alkalmával két szavalat is elhangzott. A közös ünnep Mártonnapi köszöntővel, valamint szeretetvendégséggel zárult a helyi  kultúrházban.

Csíkszereda, 2013. november 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.