fbpx

Ösztöndíj középiskolások és szakközépiskolások számára

Elbírálták a Hargita Megyéért Egyesület (HME) és Hargita Megye Tanácsa által a 2014–2015-ös tanévre meghirdetett szociális és tanulmányi ösztöndíjra beérkezett pályázatokat.

– Az itthon maradást, a kreativitást, a közösségért tenni akarást szeretnénk ösztönözni ezen ösztöndíjak meghirdetésével, hiszen nagyon sok tehetséges, de szociálisan nehéz helyzetben élő diák tanul megyénkben, és fontos, hogy érezzék, nincsenek egyedül, ha tenni akarnak, akkor találnak támogatókat is hozzá. Ugyanakkor a szakoktatás fellendítésén is évek óta dolgozunk, hogy a társadalmunk felismerje a jó szakmákban rejlő megélhetési lehetőséget, és a fiatalok akarjanak mesterséget tanulni – emelte ki a pályázatok kapcsán Borboly Csaba.

A Hargita Megyei Diákok a Közösségért ösztöndíjat olyan XI–XII. osztályos diákok számára hirdették meg, akik aktív szereplői a társadalomnak, kiemelkedő szerepet vállalnak a közösségi tevékenységekben, civilszervezetben, diákönkormányzatban vagy valamilyen öntevékeny szerveződésben való részvétellel. A pályázaton olyan kivitelezhető, hasznos ötleteket, javaslatokat tartalmazó dolgozatokkal lehetett indulni, amelyek növelik a fiatalok közösségi tevékenységekben való részvételi szándékát, egymás megismerését. A pályázónak a dolgozatában foglalt ötletek, javaslatok valamelyikét meg is kell valósítania, amire az általa megnyert ösztöndíj legkevesebb 10%-át vissza kell fordítania. Az ösztöndíját elnyerő diákok 200 lejt kapnak 5 hónapig.

2014-től az szakiskolás diákok számára is hirdettek ösztöndíjprogramot, amely azokat a X–XI.-es szakiskolás diákokat célozta meg, akik Hargita megyében élnek, és tanulmányi eredményeik kiemelkedőek, ugyanakkor nehéz szociális helyzetben vannak, az elnyert ösztöndíj értéke 200 lej/hónap 5 hónap alatt.

Csíkszereda, 2015. április 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.