fbpx

Ösztöndíj végzős egyetemisták számára

Elbírálták a Hargita Megyéért Egyesület és Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett ösztöndíjprogramra beérkezett pályázatokat. Az ösztöndíj a 2014–2015-ös tanév végzős egyetemistáinak szól.

– Segíteni szeretnénk az egyetemen szerzett tudás gyakorlati hasznosítását, arra ösztönözni a hallgatókat, hogy a társadalom és környezetük számára kézzel fogható eredményeket tudjanak felmutatni. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy az egyetem utolsó évében segítsük az elhelyezkedést, ezért hirdettük meg az ösztöndíjat – emelte ki a pályázat kapcsán Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

A Hargita Megyéért Egyesület Hargita Megye Tanácsával közösen 2013-ban indította el az államvizsgázó Hargita megyei hallgatókat támogató ösztöndíjprogramját, amelynek célja a hallgatók ösztönzése teljesítményük növelésére, szaktudásuk fejlesztésére. A pályázaton olyan államvizsga dolgozatokkal lehetett indulni, amelyek Hargita megye területén hasznosíthatók, továbbvihetők, kiterjeszthetők megyei szintre. Ennek megfelelően a pályázatnak Hargita megyében végzett kutatást kellett magában foglalnia a következő témák valamelyikében: romakutatások, együttélés, a romák életszínvonalának javítása, sztereotípiák csökkentése, ifjúság, mobilitás, megélhetőség, turizmus, illetve szociális problémák. A nyertes pályázók dolgozatukat egy szakmai konferencián mutathatják be a kész államvizsga dolgozat leadása után, illetve 4 hónapig havi 225 lejben részesülnek.

Csíkszereda, 2015. április 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.