fbpx

Pályázatain keresztül segíti a huszáregyesületeket Hargita Megye Tanácsa

Megkezdődött Székelyudvarhelyen a X. Huszárakadémia, melynek január 28-i megnyitóján részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A megyeelnök szivet melengetőnek és munkára ösztönző látványnak nevezte a huszárok felvonulását az ünnepségre.

A hagyományőrző huszárok kétnapos rendezvényén szakmai előadások hangzanak el és gyakorlatokat mutatnak be hazai és anyaországi előadók. A történelmi jellegű előadások mellett a lótartás és –ápolás is nagy hangsúlyt kap.

Borboly Csaba bemutatta a megyei tanács pályázatait, a lovas rendezvényekre vonatkozó kiírásokat, felhívta a figyelmet a kulturális programokra, amelyekre pályázhatnak a hagyományőrző egyesületek és a huszáregyesületek. Ezenkívül kiemelte a népviseletek beszerzésére vonatkozó kiírásokat, hiszen a huszárruhák elkészítése nem kis költséggel jár. Beszédében együttműködésre kérte a huszáregyesületeket. Azt mondta, a megyei tanács pályázati kiírásai előtt fogalmazzák meg véleményüket, igényüket, hogy az intézmény ezen projekteken keresztül segíteni tudja tevékenységüket. Elmondta, több éve kínlódnak azzal, hogy lószállító járművet tudjanak vásárolni, de sajnos erre a jelenlegi jogszabályok nem adnak lehetőséget. A megyeelnök megfogalmazott egy felhívást, hogy ha van térségenként egy-egy polgármester, aki felvállalja nemcsak a huszár-, hanem a lovastevékenységeknek a segítését, a közreműködést, várják azok pályázatait a rövidesen kiírandó megyei tanácsi visszaosztási pénzre.

A huszárokról készült rövid felvétel megtekinthető Borboly Csaba Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1179216785459036

Csíkszereda, 2017. január 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.