fbpx

Ravatalozók építésére, feljavítására lehet pályázni Hargita Megye Tanácsánál

Hargita Megye Tanácsa egyházaknak szóló pályázati kiírásán ravatalozók építésére vagy feljavítására is benyújthatják pályázataikat a megye történelmi egyházai. Az előző évekhez hasonlóan idén is jelentős összeggel támogatja a megyei tanács az egyházak beruházásait. A programnak köszönhetően ma már számos településen új ravatalozók jelentek meg megyeszerte, azonban még mindig jelentős azon kis települések száma, ahol anyagi támogatás híján nincs ilyen épület. Hargita Megye Tanácsa kiemelten foglalkozik az egyház támogatással, hiszen nagy mértékben hozzájárulnak közösségünk építéséhez, sok településen az egyedüli intézmény, amely hatékonyan képes az emberek gondjaival foglalkozni. Ezt felismerve hozta létre a megyei tanács egyházi részlegét 2009-ben az országban egyedülállóan, 2001-től pedig minden évben támogatja Hargita megyében működő egyházákat.

A pályázatokat február 15-ig 12 óráig várják, amelyeket leadhatnak Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Szabadság tér 5. Szám) vagy a területi irodáknál (Székelyudvarhely, 1918 December 1. Út 9. szám, Székelykeresztúr, Szabadság tér, 55. szám,  Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 15. szám). Ugyanitt igényelhetik a pályázati űrlapot vagy letölthetik az alábbi linkről:

www.hargitamegye.ro/egyhazak.html

Az elmúlt évek egyház támogatásairól Hargita Megye Tanácsa honlapján az éves beszámolók között és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közösségi oldalán tanulmányozhatják.

Csíkszereda, 2017 január 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.