fbpx

Patthelyzet a kissolymosi útnál, ha nem jelentkeznek a cégek

Október 24-én lejárt az ajánlattevés határideje az  elektronikus közbeszerzési honlapon (SEAP) a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett közbeszerzésre, azon védőcsövek megvásárlására, amelyek a Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő 134A jelzésű megyei út felújításánál szükségesek, a nagy nyomású gázvezetékek védelmére.

Mint arról már korábban hírt adtunk a Transgaz nem engedte a nehéz munkagépeket a vezetékre, ezért a megyei tanács határozata értelmében elkülönítették a szükséges összeget a védőcsövek beszerzésére. A közbeszerzés becsült értéke több mint 80 000 lej (80 833,32), ennek ellenére az ajánlattevés határidejéig egyetlen jelentkező sem akadt.

– Annak ellenére, hogy a fejlesztési minisztériumnak elfogyott a Helyi Fejlesztési Programban (PNDL) erre a beruházásra elkülönített kerete, a megyei tanács saját forrásból fedezni tudja a költségeket. Ismét az a helyzet állt elő, hogy akarjuk a munkálat elvégzését, meg van rá a szükséges pénzkeretünk, mégsem tudunk előbbre lépni, ha a cégek nem jelentkeznek a közbeszerzésünkre – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Október 27-én másodszor is meghirdették  az elektronikus közbeszerzések honlapján a közbeszerzést, az ajánlattevés határideje: 2016. november 15, 15 óra.

Borboly Csaba megyeelnök ezúton is arra hívja fel a megyében működő, vonatkozó profilú cégek figyelmét, hogy jelentkezzenek a közbeszerzésen. (Csatoltuk a közbeszerzés dokumentumát.)

– Ha a közbeszerzés becsült értékével van bárkinek kifogása, kérjük fogalmazzák meg és úgy tegyik le ajánlatukat. Bízom benne, hogy ezúttal akad jelentkező a védőcsövek beszerzésére, hogy tudjunk haladni a munkálatokkal még a tél beállta előtt – fűzte hozzá a tanácselnök.

A kissolymosi eltérőtől a halastavakig tartó szakasz korszerűsítése az egyik legjelentősebb munkálat, amelyet Hargita Megye Tanácsa kivitelez. A teljes beruházás becsült értéke több mint 14 millió lej.

Csíkszereda, 2016. október 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.