fbpx

Pert nyert a megyei tanács a minisztériummal szemben

Hargita Megye Tanácsa a múlt héten pert nyert a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériummal szemben abban a korrekciós perben, amely arról szólt, hogy a szaktárca nem ismerte el a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház uniós pályázaton nyert orvosi eszközök értékének egy részének, mintegy 78 000 lejnek az odaítélését. Az üggyel kapcsolatban a Marosvásárhelyi Táblabíróság alapfokú, a megyei tanácsnak helyt adó ítéletét megfellebbezte a minisztérium, ezért az ügy a Legfelső Semmitő- és Ítélőszék elé került, amely végleges, a megyei tanácsnak kedvező döntést hozott: a minisztériumnak újra kell vizsgálnia a pályázat vonatkozó részét.

Mint ismeretes, a megyei kórház 2012-ben befejezett járóbeteg-rendelőjének felújításához 6 923 142 lejre volt szükség, amelyből Hargita Megye Tanácsa saját hozzájárulása 208 830 lej volt, a vissza nem térítendő pályázott összérték pedig 5 376 737 lej. A minisztérium nem fizette ki a finanszírozandó összeg egy részét (a 78 000 lejt) közbeszerzési eljárási hibákra hivatkozva, ezt a döntését támadta meg bíróságon a megyei tanács. A két évvel ezelőtti pályázaton egyébként a megyei kórház többek között ekográfokat, lézerterápiás eszközöket, endoszkópokat, kolposzkópot, ultrahangot, valamint további orvosi segédeszközöket vásárolt.

– A megyei tanács jogászai számos peren dolgoznak. Ennek a pernek a megnyerése azt mutatja, hogy az intézményben tisztességes munka folyik. A jogászaink, annak ellenére, hogy rengeteg a munkájuk, jól végzik a dolgukat. Ezt jelzi az is, hogy a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériummal szemben folytatott perben a legfelső semmítőszék nekünk adott igazat – mondta az ügy kapcsán Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

Csíkszereda, 2014. május 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.