fbpx

Részletek a teljes kijárási tilalomról

Részletek a teljes kijárási tilalomról

A szerdán 12 órától érvénybe lépő  teljes kijárási tilalomról szóló 3-as számú katonai rendelet legfontosabb előírásait ismertettük kedden késő este Bíró Barna Botond alelnökkel videóban

https://www.facebook.com/watch/?v=289302452054114

Az emberek csak a következő céllal hagyhatják el a lakhelyüket vagy háztáji gazdaságukat: munkavégzés (beleértve a mezőgazdasági tevékenységet), alapszükségleti cikkek beszerzése (beleértve a háziállatok szükségleteit), halaszthatatlan gyógykezelés, gyermek és idős vagy beteg hozzátartozó ellátása, rövid séta vagy sportolás (kivéve a csapatsportokat) a lakhely közelében, véradás, önkénteskedés. A 65 év feletti személyek csak 11 és 13 óra között hagyhatják el a lakhelyüket, a fentebb említett célokból. A 65 év feletti személyek 11 óra előtt és 13 óra után is elhagyhatják el a lakhelyüket munkavégzés (például idősebb tanárok, üzletemberek esetében) vagy mezőgazdasági munka elvégzése céljából.

A munkavégzés céljából történő lakhelyelhagyás esetén igazoltatáskor fel kell mutatni egy munkahelyi igazolványt vagy igazolást a munkaadó aláírásával, az utóbbi irat lepecsételése nem kötelező;  a szabadfoglalkozásúaknak és egyéni vállalkozóknak (PFA) egy saját felelősségre tett nyilatkozatot kell felmutatniuk (ebben szerepelnie kell a névnek, születési évnek, a lakhelyelhagyás céljának, a dátumnak és az aláírásnak); a munkahelyi igazolást és a saját felelősségre tett nyilatkozatot telefonon és tableten is fel lehet mutatni a hatóságoknak. A nem munkavégzés céljából történő lakhelyelhagyás esetén igazoltatáskor fel kell mutatni egy saját felelősségre tett nyilatkozatot, amelyben szerepelnie kell a névnek, születési évnek, a lakhelyelhagyás céljának, a dátumnak és az aláírásnak; ezt a nyilatkozatot telefonon és tableten is fel lehet mutatni a hatóságoknak. A Románia területére belépő személyek automatikusan intézményes vagy házi karanténba kerülnek.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.