fbpx

Romos házból panzió

Régi, elhagyatott, korábban a megyei tanácstól megvásárolt utászház helyett faelemekkel díszített tetszetős panzió várja a vendégeket Gyergyóújfaluban. Szívből gratulálok a megálmodójának és kivitelezőjének! Nemcsak hogy nem csúfítja a faluképet a romos utászház, de az új épület tájba illő, a hozzáépített rész 100 százalékban fából készült, ami azt bizonyítja, hogy a turizmus megyénkben fontos húzóágazat, vállalkozóink hisznek benne, és tesznek a minőségi turizmus érdekében.

Gazdaságföldrajzi szempontból vizsgálva a turizmus nem más, mint térbeli jövedelemátcsoportosítás, amely a fogadó területen „égből hullott pénz”, olyan jövedelem, amely nem a helyi gazdaságban képződött, de szétáramolva abban jelentős gazdasági növekedés forrása lehet. Azt kell elérnünk, hogy minél több ilyen égből hullott pénz jusson Hargita megyébe, ehhez pedig minőségi szolgáltatások, minőségi szálláshelyek szükségesek, mint a mellékelt gyergyóújfalvi példa. Ajánlom események, programok helyszínének vagy akár egy-egy családi hétvége eltöltésére is!

A vállalkozót jól ismerem, aki megvásárolta, és a lányának átépítette az évek folyamán, ahogy a lehetőségei engedték. Jó volt látni, amikor pár percre beléptem két hete, hogy egy fiatal itthon maradt, egy fiatalnak van itthon jövőképe, és tudja, hogy itthon is lehet. A szülők segíthetik gyerekeiket – ki ahogyan tudja, lehetőségei szerint – abban, hogy itthon lássanak jövőt.

Kőszikla panzió

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.