fbpx

Segítség a fiatal szakorvosoknak

Három újabb fiatal szakorvos költözött be nemrég a Hargita Megye Tanácsa által a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságába épített szolgálati lakásokba. Amint az ez alkalommal tartott sajtótájékoztatón elhangzott, ez nagy segítség a fiatal szakemberek számára.

 

Jövő év márciusra készül el a megyei kórház szomszédságában az ötödik olyan épület, amelyben a fiatal orvosok számára alakítottak ki szolgálati lakásokat. Minden épületben négy lakás van, és háromba nemrég költöztek be családjukkal fiatal szakemberek.

Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere hétfőn sajtótájékoztatón elmondta, a rezidens orvosokkal való találkozókon a kórház felszereltsége és szakembergárdája mellett a lakhatási támogatás az egyik leggyakoribb kérdés. „Nagyon fontos az, hogy a pályakezdő fiatal orvosoknak lakást tudjunk biztosítani. Ez anyagi támogatást, kezdeti biztonságot is jelent a fiatal családoknak, hisz legtöbb esetben családostól érkeznek hozzánk. Hargita Megye Tanácsának nagyon fontos segítsége ez számunka” – mondta a menedzser.

Hargita Megye Tanácsa részéről Péli Levente vezérigazgató-helyettes ismertette, hogy 2011-ben kezdte el a megyei önkormányzat az első lakás építését. Jelenleg az ötödik, a fölszinten és az emeleten szintén két-két lakást magában foglaló épület építése van folyamatban, ennek értéke 1 070 000 lej, és márciusra készül el.

Az elmúlt hetekben dr. Dabóczy Mátyás neurológus szakorvos, dr. Korodi Szilamér kardiológus szakorvos és dr. Ráduly Dénes aneszteziológus szakorvos és családjuk költözött szolgálati lakásba a kórház melletti épületekben. Dr. Korodi Szilamér elmondta, nagy segítség ez a kezdő szakorvosoknak, és amikor Csíkszeredát választotta, akkor az egyik döntési kritérium a szolgálati lakás lehetősége volt. „Reméljük, hogy a szakterületeinken majd mi is a közösség számára hasznosan fogunk dolgozni” – tette hozzá a fiatal orvos.

„Folytatjuk a munkát Hargita megye egészségügyi rendszerének kiépítésében. Sajnos a kormány részéről felmerült, hogy újra államosítanák a kórházakat. Ezzel határozottan nem értünk egyet, ugyanis az RMDSZ javaslatára elértük a decentralizálást. Ennek köszönhetően a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ma az ország egyik legdinamikusabban fejlődő egészségügyi intézménye, ebből pedig fiatal orvosaink is kiveszik a részüket. Vonzó célpont lett Csíkszereda az orvosok számára, és ennek köszönhetően ma már olyan szolgáltatások is elérhetők, amelyekért korábban más megyékbe kellett szállítani a pácienseket” – nyilatkozta ez alkalommal Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.