fbpx

Segítség a kis- és a családi vállalkozásoknak

Partnerkapcsolatok kiépítése céljából gyűltek össze március 12-én, csütörtökön Hargita Megye Tanácsának vezetői, Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér alelnök, Barabás Csaba, a Beruházásvonzási Iroda vezetője, valamint a helyi közigazgatási irodák vezetői, Duda Tihamér, a Hargita Megyei Egészségügyi Biztosító Pénztár (CNAS) vezérigazgatója, Bucur Annamária, a CNAS gazdasági igazgatója, Pănescu Tiberiu, a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség (ANOFM) ügyvezető igazgatója és Popa Aved Márta Csilla, a Romániai Könyvszakértők és Mérlegképes Könyvelők Testülete (CECCAR) ügyvezető igazgatója.

– Belső munkával, a megyei tanács közreműködésével szeretnénk az üzleti életet segíteni Hargita megyében, ezért arra biztatom a vállalkozókat, használják ki a lehetőséget – indította a megbeszélést Borboly Csaba megyeelnök, arra a projektre hivatkozva, amelyet Hargita Megye Tanácsának Beruházásvonzási Irodája dolgozott ki, és amellyel segítséget nyújt a helyi vállalkozóknak abban, hogy három hivatalos dokumentumot, amelyet a munkaerő-elhelyező hivatalban és a biztosító pénztárban kellett eddig személyesen leadniuk minden hónapban, ezentúl leadhatják a megye más városaiban lévő megyei tanácsi területi irodákban is.

A szóban forgó dokumentumok a következők: betegszabadságon lévő személyek nyilvántartása, betegszabadság miatt visszaigényelt összegek kérvényezése, valamint a 2002/76-os törvény 80-as és 85-ös cikkelye alapján kiállított, újonnan munkába állt személyek nyilvántartási dokumentuma. Kísérleti jelleggel indítanák a dokumentumok elvételét Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson mostantól számítva az első hónapban, majd a program sikeressége esetén Maroshévízen és Székelykeresztúron is lenne rá lehetőség. A területi irodák szerepe a dokumentumok regisztrálása és napi szállítása lesz, nem vállalnak felelőséget a dokumentumok helyességéért. A dokumentumok két példányban való leadásával együtt a kapcsolattartó személy nevét, telefonszámát és e-mail címét is kérik, az esetleges problémák elkerülése végett. Az AJOFM-nek címzett dokumentumokat minden hónap 23-áig fogadják, a CNAS-nak pedig az iktatástól számított 90 napon belül.  A területi irodáknál leadott, a megyeszékhelyen iktatott másodpéldányt a leadás másnapján veheti át a vállalkozó.

Hargita Megye Tanácsa területi irodái megtalálhatók az alábbi címeken:

Székelyudvarhely, 1948. December 1. utca 9. szám, tel.: 0266/210314

Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet, tel.: 0266/242771

Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám, tel./fax: 0266/361313

Maroshévíz, Nicolae Bălcescu sugárút 14. szám, II emelet, 214-es iroda, tel./fax: 0266/315144

Hargita Megye Tanácsa segítséget nyújt a helyi vállalkozóknak a helyi irodák révén. A kezdeményezés fő célja, hogy a vállalkozók mentesüljenek a megyeszékhelyre utazás időbeni és anyagi terhétől, valamint a területi irodák is ismertebbé válnak, ami a hatékonyabb kapcsolattartás miatt fontos mindenkinek – ismertette Barabás Csaba, a beruházásvonzási iroda vezetője.

– Vállalkozóbarátabb légkört szeretnénk kialakítani a megyében, változtatni akarunk, finomítani, szeretnénk odafigyelni a helyi vállalkozókra – jelentette ki Barti Tihamér alelnök, aki bízik a projekt sikerében és abban, hogy pályázatok nélkül is, összefogással lehet segíteni egymáson.

Csíkszereda, 2015. március 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.