fbpx

Sikerek és nagy tervek a Felcsík SK-nál

Nagyon jó évadot zárt a karcfalvi műjégpályán működő Felcsík SK, ennek részleteiről számoltak be május 8-án, pénteken este a csíkmadarasi Zsigmond Malom Fogadóban tartott kiértékelőn, amelyre a fiatal jégkorongozók, gyorskorcsolyázók és műkorcsolyázók szüleit, valamint a helyi és megyei önkormányzati, közbirtokossági vezetőket hívták meg. Örömre és további bizakodásra adtak okot az idényzáró hétvége eredményei: az U12-es csapat nemzetközi tornát nyert Debrecenben, ahol mind az öt ellenfelet legyőzte, közte a szlovák bajnok Kassa egyik utánpótláscsapatát is, az U10-es és U8-as csapat pedig Gyergyóban vett részt egy tornán, ahol az U8-as minden meccset megnyert, az U10-es pedig egyetlen vereséget szenvedett – számolt be Nagy Attila menedzser. A Felcsík SK nagy terveket sző: 200 gyereket befogadó campust, sportpályákat, metodikatermet és egy rehabilitációs központot építenének a karcfalvi műjégpálya kiegészítéseként, ezenkívül évi 85 ezer euróra, azaz a jelenleginek a több mint duplájára növelnék évi költségvetésüket. Szükség van erre a fejlődés érdekében – indokolta meg Nagy Attila. A megcélzott évi összeg eléréséhez a felcsíki községek, Csíkszereda város és Hargita Megye Tanácsa tagdíja, valamint a közbirtokosságok hozzájárulása mellett további támogatókra van szükség, ezért különböző kategóriákat vezetnek be: Bronz-, Ezüst-, Arany- és Gyémántkorong elnevezésű csomagot, megcélozva átlagos keresetű és módosabb hokiszerető személyeket egyaránt. Nagy Attila szerint stratégiájuk arra irányul, hogy a gyerekeket felnőttkorig képezzék, és utánpótlás-neveléssel a román meg a magyar bajnokságban is az élvonalba kerüljenek.

A menedzser kitért arra is, hogy a gyerekeknek nemcsak a testedzésével, hanem a lelkivilágával is foglalkoznak, az edzések során személyiséget fejlesztenek, kitartásra és nemzeti öntudatra nevelnek.

– Öröm látni, hogy a sportoló gyerekek és szüleik között baráti kapcsolatok alakultak ki. Itthon maradásra buzdítunk mindenkit, erre is irányul munkánk – hangsúlyozta Nagy Attila.

Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki gratulált Nagy Attilának és csapatának. Kijelentette: növelni szeretné a megyei tanács 50 ezer lejes éves tagdíját, reményei szerint pedig a példát a helyi önkormányzatok követni fogják.

– Közösségépítő hatása van a karcfalvi létesítménynek, illetve az ott folyó tevékenységnek, mondhatjuk, hogy több, mint sport, ami ott zajlik. Azt kérem a térségbeli szülőktől, bízzanak ebben a menedzseri csapatban, és minél többen tegyék lehetővé gyerekeik számára a sportolást, mert ehhez minden feltétel adott a polgármesteri hivatalok és a közbirtokosságok összefogásának köszönhetően – fogalmazott Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2015. május 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.