fbpx

Sikeres közbeszerzés a megyei kórház felújításánál

Sikeresen lezárult az a közbeszerzés, amelyet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház felújítás alatt álló két szintje szellőztetőrendszere csövezetének kivitelezésére hirdetett meg Hargita Megye Tanácsa. Ha nem óvják meg az eredményt, akkor a megbízó hétfőtől számítva 10 nap múlva szerződést köthet a kivitelezővel.

Ennek kapcsán tartottak megbeszélést a csíkszeredai megyeházán augusztus 21-én, pénteken a megyei tanács munkatársai és a megyei kórház orvosai. Borboly Csaba megyeelnök elmondta, bízik benne, hogy nem lesz óvás, és idejében elkészülhetnek a munkálatokkal. Ezek miatt bizonyos tevékenységeket időközönként fel kell függeszteni az intézményben, ami azonban nem okoz különösebb fennakadást. Szó esett arról a napokban történt minisztériumi vizsgálódásról is, amelyet névtelen feljelentés során végeztek a szaktárca illetékesei az intézményben. Le akarták zárni a sürgősségi osztály műtőit, ennek viszont sikerült elejét vennie Hargita Megye Tanácsának azzal, hogy álmennyezetet alakít ki a műtőkhöz vezető folyosón, így továbbra is lehet végezni műtéteket a munkálatok időszakában.

A jelenlévők hangsúlyozták, hogy a kórházban a felújítás elhúzódása ellenére számos pozitív fejleményről lehet beszámolni, több fiatal szakorvos állt munkába a csíkszeredai intézményben, a megye lakossága számára lényeges orvosi tevékenységek indultak be, úgymint az idegsebészet, mellkassebészet, allergológia, immunológia. Van tehát egy jó, fiatal, lelkes csapat, amely nagyon keményen, rengeteget dolgozik, és jó csapatmunka alakult ki a régebbi szakorvosokkal, számos komoly esetet meg tudnak/tudtak oldani. Csak a mellkassebész kétezer esetet oldott meg az elmúlt öt évben, ezek között nem egy életmentő beavatkozás volt, a páciens nem élte volna túl, ha más város kórházába kellett volna szállítani, hangzott el.

Örömünkre szolgál, hogy a sok per, feljelentés és cirkusz közepette is sikerült egy újabb lépést megtenni. Sem a kórház, sem a megyei tanács munkaközösségét nem segíti, ha támadások, elvitatások és lekicsinylések érik, hisz a kórház nemcsak csíki, hanem sok esetben a megye és esetenként a szomszéd megyék embereinek életét is megmenti. Az erőfeszítésekhez segítségre van szükség, biztatásra és megértésre, hisz emberfeletti igyekvés mellett tudunk csak lépni előre.

Csíkszereda, 2015. augusztus 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.