fbpx

Sportstratégia készül az elkövetkező évtizedre

– Hargita Megye Tanácsanak 2020-2030-as időszakra vonatkozó sportstratégiáját kell elkészítsük az elkövetkező év folyamán – erről beszélt köszöntőjében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a megye sportolóinak szervezett év végi gálán.

A Hargita megyei sportgálán, a díjak átadását követően a megyeelnök kéréssel fordult a szakszövetségekhez, jelen lévő sportolókhoz és edzőkhöz, hogy segítsenek abban, hogy egy olyan jövőképet képzeljenek el, amelyben a sportolók is megtalálják helyüket.

– Ha van egy jövőkép legalább tíz évre előre vetítve, akkor ahhoz tudnak önök is igazodni és a polgármesterekkel együtt tudunk közösen gondolkodni. Legalább 2030-ig kéne tervezzünk! Most már lassan kell jöjjenek a sportberuházások, azok a fejlesztések, amelyek az egészséges életmódot, és az itthoni jobb körülményeket tudják biztosítani mindenki számára. Ebben várjuk a partnerséget, és a jó észrevételeket, javaslatokat! – fogalmazott Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Sportstratégia készül az elkövetkező évtizedre

Hargita Megye Tanácsa-nak #sportstratégiáját kell elkészítsük az elkövetkező év folyamán. Erre kértem fel a Hargita megyei sportgálán a szakszövetségeket, jelen lévő sportolókat, edzőket, hogy segítsenek abban, hogy egy olyan jövőképet képzeljünk el, amelyben a sportolók is megtalálják helyüket. Ha van egy jövőkép legalább tíz évre előre vetítve, akkor ahhoz tudnak önök is igazodni és a polgármesterekkel együtt tudunk közösen gondolkodni. Legalább 2030-ig kéne tervezzünk! Most már lassan kell jöjjenek a sportberuházások, azok a fejlesztések, amelyek az egészséges életmódot, és az itthoni jobb körülményeket tudják biztosítani mindenki számára. Ebben várjuk a partnerséget, és a jó észrevételeket, javaslatokat! Boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok megyénk sport nagyköveteinek!

Geplaatst door Borboly Csaba op Donderdag 27 december 2018

Hargita Megye Tanácsa 2010-2020-as időszakra készült sportstratégiája itt érhető el.

Idén a Hargita Megyei Sportgálát december 22-én, szombaton délelőtt tartották Csíkszeredában, díjazva Hargita megye legkiválóbb sportolóit. A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint Hargita Megye Tanácsa által szervezett rendezvényen elismerték az egyéni és a csoportos eredményeket, az Ifjúság Éve jegyében kiemelt figyelmet szentelve az ifjúsági sportolók sikereire. Az ifjúsági sportolók közül Márton Enikő sílövő és Fórika Szabolcs sífutó bizonyult a legjobbnak.

Az eseményen a 2018-os év legjobb sportolóit és csapatait díjazták. A megye legjobb sportolója kitüntetést idén a tavasszal visszavonult Tófalvi Éva sílövő vehette át, aki egyben életműdíjat is kapott, akárcsak Gyulai Béla. A fair play-díjat idén Csíkszereda és Csíkkarcfalva érdemelte ki.

Ma díjaztuk a 2018-as év legjobb #Hargita megyei #sportolóit! Eva Tofalvi nem csak az év legjobb sportolója díját…

Geplaatst door Borboly Csaba op Zaterdag 22 december 2018

Csíkszereda, 2018. december 27.

 397 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...