fbpx

Sporttevékenységeket támogat Hargita Megye Tanácsa

Meghirdette idei pályázatait Hargita Megye Tanácsa, köztük a sporttevékenységek támogatását is. A kiírásra a Hargita megye területén sporttevékenységet folytató, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek és sportklubok pályázhatnak. A 2018-as évre előirányzott keretösszeg 550 ezer lej, a pályázatok benyújtásának határideje március 6. Bővebb információ igényelhetők a 0266-207700/1308 telefonszámon vagy a csucsandras@hargitamegye.ro e-mail címen. A kiírást népszerűsítő videó megtekinthető az alábbi linken:

– Örülök, hogy a kisebb költségvetés ellenére is ki tudtuk írni pályázatainkat. Csökkent a pályázatok összértéke, a kiírásokat a tavaly felmért igények szerint alakítottuk idén. Célunk, hogy a költségvetési nehézséget ne érezzék a civilszervezetek, és támogatásunkra továbbra is számíthassanak – mondta Bíró Barna Botond. Hargita Megye Tanácsának alelnöke felhívja a pályázók figyelmét az online platformra – http://palyazatok.hargitamegye.ro/ -, illetve hogy minél előbb nyújtsák be a pályázatokat, hogy legyen idő az esetleges pótlásokra.

– A megyei tanács sportpályázata szerteágazó tevékenységeket támogat. A civilszervezetek is felismerték, hogy sok mindent meg tudnak valósítani a pályázatoknak köszönhetően, például rendezvények szervezését vagy felszerelések beszerzését. A megyei tanács az amatőr csapatokat is támogatja, ami nagyban segíti ezeket a felzárkózásban. Célunk, hogy minden településen legyenek programok és lehetőségek, amelyek a fiatalokat kimozdítják és egészséges életmódra nevelik – nyilatkozta Szentes Antal megyei tanácsos, a megyei tanács ifjúsági és sport szakbizottságának tagja.

– Évek óta támogatjuk pályázatainkon keresztül a profi és az amatőr sportot egyaránt. Fontosnak tartjuk profi sportolóink támogatását, akik öregbítik térségünk hírnevét, illetve jó példát mutatnak gyerekeinknek, de ugyanilyen fontos a tömegsport is, amely kimozdítja a lakosságot és egészséges életmódra nevel – mondta a pályázati kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2018. február 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.