fbpx

Számos kulturális tevékenységet támogat Hargita Megye Tanácsa

Kulturális programokat, projekteket és rendezvényeket támogat idén is Hargita Megye Tanácsa, a kiírásra a romániai törvényeknek megfelelően létrehozott és bejegyzett közjogi és magánjogi, jogi és fizikai személyek jelentkezhetnek. A pályázat olyan kulturális programokat, projekteket és rendezvényeket támogat, amelyek célja a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése.

Elsőbbséget élvez a Hargita megyei amatőr színjátszócsoportok tevékenységének támogatása, a Hargita megyei fúvószenekarok támogatása, azzal a feltétellel, hogy kötelezően a támogatási összeg 20%-ára hangszert vásárolnak, a Hargita megyei kulturális értéktár adatbázisainak a kidolgozásával kapcsolatos tevékenységek támogatása, a zenei együttesek tevékenységének támogatása, a régió kulturális turizmusának a fejlesztését szolgáló kulturális jellegű programoknak, projekteknek és tevékenységeknek a támogatása, a falunapok alkalmával megvalósuló kulturális tevékenységek támogatása, néptánc oktatás, rendszeres néptáncestek, valamint néptáncelőadások szervezésének támogatása, melyek keretében a résztvevők bemutatják a tanultakat. Fontos, hogy a vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre.

– Közösségünk jelentős kulturális értékekkel rendelkezik, ennek megismertetése, őrzése és átadása a következő generációknak, elsődleges mindannyiunk számára. Értékteremtő közösség vagyunk, ezer éve gazdagítjuk Európát, és Hargita Megye Tanácsa évről évre támogatja azokat a rendezvényeket, projekteket és programokat, amelyek ezeket az értékeket bemutatják – mondta a kiírás kapcsán Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

– Fontos, hogy ismerjük, illetve tágabb környezetben is meg tudjuk mutatni kultúránkat, hagyományainkat. Büszkék vagyunk élő hagyományainkra, mint például néptáncunkra vagy népzenénkre. Ezért kiemelten kezeljük és támogatjuk azokat a tevékenységeket, amelyek értékeinket, kultúránkat elismerik, gazdagítják és továbbadják – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására előirányzott keretösszeg ez alkalommal 350 000 lej.

A pályázatokat május 16-án, 12 óráig Hargita Megye Tanácsának iktatójában, illetve május 16-án 10 óráig a területi irodákban lehet benyújtani (Székelyudvarhely: 1918. December 1. út  9. szám, Székelykeresztúr: Szabadság tér 55. szám, II. emelet, Gyergyószentmiklós: Szabadság tér 12 szám, Maroshévíz: Nicolae Balcescu sugárút, 14 sz., II emelet, 214-es iroda).

A pályázati űrlapokat on-line a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a ianovitsistvan@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni.

A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, vagy beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Ianovits István, tel: 0266 207700, 1308-as mellék, email: ianovitsistvan@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2019. április 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.