fbpx

Székelyudvarhely lemondott a megyei tanács ellen indított peres eljárásról

Üdvözli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának azt a lépését, hogy hivatalosan lemond az előző városvezetés által a megyei tanács ellen indított peres eljárásról. A megyei tanácsot erről szeptember 23-án értesítette a város önkormányzata, a Hargita Megyei Törvényszéket pedig már napokkal korábban. Borboly Csaba szerint ezzel folytathatják a két hivatal között az előzős városvezetés idején megromlott viszony helyreállítását, és elhárult az akadály a közeljövőre tervezett együttműködési megállapodás aláírása elől.

Mint ismeretes, Bunta Levente, Székelyudvarhely korábbi polgármestere jogi úton kérte Hargita Megye Tanácsa 2016/46-os határozatának megsemmisítését, amely határozatban a megyei tanács 44 ezer lejt utalt ki a városnak, hogy a Bányai szakközépiskolában CNC-vezérlésű gép kezelésére alkalmas műhelyt alakítsanak ki, és ősztől elindulhasson egy CNC-szakosztály.

A szakosztályra már 2013-ban, egy székelyudvarhelyi gyárlátogatáson megfogalmazódott az igény, és számos egyeztetésnek köszönhetően sikerült elhárítani előbb a jogi, majd a pénzügyi akadályokat a szakosztály elindítása érdekében. Hargita Megye Tanácsa számára prioritás a szakoktatás támogatása, így a székelyudvarhelyi képzés is.

Csíkszereda, 2016. szeptember 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.