fbpx

Borboly Csaba a magyarországi kvótareferendumon való részvételre buzdít minden magyar állampolgárságú Hargita megyei lakost

Fontosnak tartja a magyarok részvételét az október 2-i magyarországi referendumon Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke, ezért arra biztat minden Csík-térségi, valamint Hargita megyei, magyar állampolgársággal rendelkező lakost, hogy vegyen részt, szánjon öt percet a szavazásra, és a Nem válasznál húzza be az ikszet. Az elnök a sajtó jelenlétében adta le szavazatát a területi szervezet csíkszeredai székhelyén szeptember 21-én, szerdán.

„Kelet-Közép-Európában történelmi pillanat a bevándorlók európai országok közti, kvóta szerinti elosztásáról kiírt referendum. A döntés nem arról szól, hogy ne segítsünk azokon, akik bajban vannak, hanem hogy mi magunk dönthessük el, hogyan akarunk élni, hogyan őrizzük meg sajátos kultúránkat, ne felülről, nem közvetlenül választott vezetők erőltessék ránk akaratukat. Kelet-Közép-Európában nem akarunk másodrangú polgárai lenni az Európai Uniónak” – nyilatkozta Borboly Csaba. Hozzátette: bízik benne, hogy a csíkiak most is teszik majd a dolgukat, mert mindig tudják, mi a kötelességük, hiszen választásokon részt venni kötelesség.

Borboly Csaba a szavazáshoz szükséges levélcsomagját a sajtótájékoztató előtt vette ki a postaládájából, az erről készült videó megtekinthető:

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székházában segítséget és eligazítást kaphatnak az október 2-i magyarországi népszavazás kapcsán azon Csík-térségi, magyar állampolgársággal rendelkező személyek, akik felvételüket igényelték a választási névjegyzékbe. (Akik szavaztak 2014-ben a magyarországi országgyűlési választásokon, azoknak nem kell ismét regisztrálniuk.) A választópolgároknak segítenek az azonosító nyilatkozat kitöltésében, illetve a szavazóboríték helyes lezárásában. Emellett a területi szervezet irodájában egy szavazóurnát is elhelyeztek, ahová bedobhatják szavazólapjukat, amelyeket majd a Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusánál felállított urnába helyeznek. Csík-térség településein munkanapokon a helyi RMDSZ-elnöknél lehet segítséget kérni az azonosító nyilatkozat kitöltésében, akik ugyanakkor a szavazatok Csíkszeredába szállításában is segítséget nyújtanak. A szavazópolgárok a szavazólap átadásakor minden esetben átvételi elismervényt kapnak, amely biztosítja őket arról, hogy szavazatuk célba ér.

A csíki RMDSZ munkatársai a több mint öt éve működő honosítási tevékenység mellett segítették a lakosságot a választási regisztrációban, illetve a 2014-es országgyűlési választásokkor is.

Érdeklődni lehet a 0266-317678 telefonszámon vagy az info@csikirmdsz.ro e-mail-címen, továbbá településenként a következő személyeknél: Orbán Lóránd (Balánbánya), Lutz Levente (Csicsó), György József (Csíkszentgyörgy), Both Norbert László (Dánfalva), Albert Alfonz (Szentdomokos), Pap Imre (Gyimesfelsőlok), Gergely Károly (Gyimesközéplok), Gábor Tibor (Karcfalva), András Zoltán (Kászon), Szántó László (Kozmás), Biró Éva (Madaras), Szentes Csaba (Madéfalva), Molnár József (Nagytusnád), Ferencz Csaba (Pálfalva), Császár Attila (Rákos), Fülöp Kinga (Szentimre), Székely Ernő (Szentkirály), Keresztes Balázs (Szentlélek), Gergely András (Szentmárton), Izsák-Székely Lóránt (Szentmihály), Kozma István (Szentsimon), Kedves Róbert (Szenttamás), Ferencz Tibor (Szépvíz), Melles Mária (Tusnádfürdő).

Csíkszereda, 2016. szeptember 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.