fbpx

Szerződésbontásra készül a megyei tanács a csicsói Olt-híd építőjével

Felszólították a csicsói Olt-híd építését végző vállalkozást Hargita Megye Tanácsa illetékesei, hogy próbálja tartani a határidőt, ellenkező esetben szeptember 12-i hatállyal felbontják a kivitelezési szerződést. A 123F jelzésű, Csíkcsicsót Oltfaluval és Csibával összekötő megyei úton található híd építésének késése annak is tulajdonítható, hogy a megyei tanács szakemberei többször visszabontattak és újjáépítettek egyes részeket, amelyeken nem találták megfelelőnek a minőséget.

A kivitelezőnek szeptember 5-én küldött utolsó figyelmeztetésében a megyei tanács kéri az építésvezetők leváltását, illetve hogy szeptember 7-re a helyszínen biztosítsák a szükséges mennyiségben a gépeket és a szakembercsapatot a munkálatok gyorsítása érdekében, és további eszközöket kérnek újabb mérések elvégzéséhez.

– Sok kínlódásunkba került, amíg megépült a híd, és már számtalanszor volt fogytán a türelmünk nekünk és az érintett lakosságnak egyaránt. Többször kellett visszabontani és újraépíteni a szerkezet egyes részeit, ami már tűrhetetlen, így több mint valószínű, hogy szerződést bontunk. Megalakul egy leltárbizottság, és csakis azt fizetjük ki a kivitelezőnek, amit megfelelően, jól el is végzett – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette: reméli, ugyanez a kivitelező az általa megnyert gyimesközéploki hídépítéseken nem így fog dolgozni, mert akkor azok esetében is szerződésbontásra számíthat. – Hargita megyében a Dâmbovița-parti trükkök nem működnek – jelentette ki a megyeelnök.

Szerződésbontás esetén a megyei tanácsnak a munkálatok hátralevő részének elvégzésére közbeszerzést kell kiírnia.

Borboly Csaba egy korábbi Facebook-bejegyzésében már jelezte, hogy a kivitelező nem a tervezett ütemben halad a munkálatokkal. A szerződés értelmében a napi büntetőkamat az el nem végzett vagy későn elvégzett munka értékének a 0,03%-a, ami a megyeelnök szerint nagyon kevés, és rossznak tartja a vonatkozó törvényt, mert nem motiválja a megbízott vállalkozásokat, hogy hatékonyan, gyorsan, a határidőt betartva dolgozzanak.

Csíkszereda, 2016. szeptember 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.