fbpx

Tegnap tartotta rangsoroló ülését szervezetünk választmánya, a Területi Küldöttek Tanácsa (TKT).

A 95 tagból álló tanács 86 tagja vett részt az ülésen, amely során beszámoltak az elmúlt négy évben végzett tevékenységükről a szervezetet képviselő megyei tanácsosok, és további két, a szervezetet érintő fontos döntésben is letették voksukat. A szavazások során döntöttek Borboly Csaba megyei tanácselnök-jelölésének támogatásárol, valamint a megyei tanácsos-jelöltek rangsorának felállításáról.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és az RMDSZ Csík Területi Szervezetének elnöke kiemelte, az elmúlt években erős csíki csapat dolgozott a megyei tanács testületében és ezt a munkát folytatva, úgy nevezett Hargita Megye Tanácsa 2.0 jelszóval szintlépésre készül, abban az esetben, ha az intézmény vezetőjeként folytathatja a munkát.

Mint mondta, arra kell törekedni, hogy az évek során felhalmozott, tudás, tapasztalat és projektek kivitelezése lehetővé teszik, hogy az intézmény személyre szabott megoldásokkal szolgáljon a lakosságtól érkező problémákra.

Jelentős forrásbehozatal történt, ami nagyban hozzájárul Hargita megye modernizálásához, fejlesztéséhez, gazdasági növekedéséhez, ugyanakkor a projektek megvalósulásával a megye vonzereje is kiemelkedően növekszik – hangoztatta Borboly Csaba. A megyeelnök hangsúlyozta, hogy számos tudás- és beruházás alapú projekt valósult meg, és a továbbiakban még többet fognak kivitelezni.

https://www.borbolycsaba.ro/borboly-csaba-jelentos-eu-s-forrasbehozatal-tortent-ami-nagyban-hozzajarul-a-megye-modernizalasahoz/

Ugyanakkor kiemelte, hogy a csíki szervezetben újra kell építeni a bizalmat. Újra megteremteni a lehetőséget, hogy jó hangulatban és nyíltan tudjanak egymással beszélgetni.

A TKT tagjai ugyanakkor rangsorolták a csíki megyeitanácsos-jelöltjeit. Borboly Csaba örömét fejezte ki, hogy Ferencz-Salamon Alpár, aki a rangsorolás alapján első helyen szerepel a csíki megyei tanácsosok jelölti listáján, folytatni kívánja a munkát. Mint kiemelte, az oktatás témaköre – annak ellenére, hogy Hargita Megye Tanácsának nincs közvetlen hatásköre – első helyen kell szerepeljen.

A megyei önkormányzati képviselői tisztségre összesen 14 jelentkező tette le dokumentációját.
A szavazás eredményeként a szavazatszámláló bizottság minden leadott szavazólapot érvényesnek talált, ez alapján pedig a következő rangsor állt fel:

 1. Ferencz-Salamon Alpár
 2. Becze István
 3. Szentes Antal
 4. Rákosi-Seiwarth Ildikó
 5. Dobos Melinda
 6. Fodor Zoltán
 7. András Róbert
 8. Fazakas Imre
 9. Prezsmer Fülöp
 10. Mihály Gergő
 11. Domahidi-Vaszi Zalán
 12. Bartalis Attila
 13. Izsák-Székely Lóránt
 14. Ravasz Arnold

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.