fbpx

Tej-kifli: Idén is külön-külön 67 településre írt ki közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa

Hargita Megye Tanácsa, akárcsak tavaly, idén is 67 településre külön-külön hirdette meg a tej-kifli napközikbe és 1–8. osztályokba szállítására vonatkozó közbeszerzést. Ez az eljárás részmegoldás a megyei tanács részéről annak érdekében, hogy a helyi termelők ne kerüljenek hátrányba a nagy országos cégekkel szemben, mert így jobb minőségű termékek kerülhetnek a gyerekekhez.

 Borboly Csaba megyeelnök ezúton is felhívással fordul a Hargita megyei helyi vállalkozókhoz, hogy minél többen jelentkezzenek a kiírásra, hiszen ha állami megrendeléshez jutnak, az erősíti őket, további munkaerőre lehet szükségük, ami új munkahelyek létesítését jelenti, ráadásul a jó minőség is garantált, hiszen nem kell nagy távolságról szállítani a tej- és pékárut.
– Az a legfontosabb, hogy a napközikbe és iskolákba szállított termék jó minőségű, egészséges legyen, amit jó étvággyal fogyasztanak a gyerekek, és lehetőleg helyi, Hargita megyei termelőknek jusson a kormány által erre a célra kiutalt összeg, amely idén is több mint másfél millió euró – nyilatkozta Borboly Csaba.
Négy évvel ezelőtt Hargita Megye Tanácsa az országban elsőként decentralizálta a tej és kifli iskolai szolgáltatását, azaz a helyi önkormányzatokra bízta a közbeszerzés lebonyolítását. A kormány tavaly meghozott rendelkezése alapján azonban a megyei tanácsok kell megszervezzék a közbeszerzést, egységesen, szigorított feltételekkel; ebben a helyzetben kerestek egy kiskaput, magyarázta a megyeelnök, aki a rossz minőségű termékek elleni harcnak nevezte a lépést.
Csíkszereda, 2013. szeptember 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.