fbpx

Teret adunk a művészi megmutatkozásra

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Cultura Nostra Egyesület szervezésében Hargita megye idei, legátfogóbb képzőművészeti vándorkiállítása, a VI. HARGITAI SZALONT nyitották meg szeptember 27-én, csütörtök délután a Megyeháza Galériában. A tárlatot Botár László képzőművész és Székedi Ferenc publicista nyitotta meg, közreműködött Ádám Julcsi. A tárlat a Székelyföld Napok alatt, október 16-ig látogatható a nap huszonnégy órájában.

HargitaSzalon

Szeptember 28-án, pénteken délután a csíkszeredai Prisma fotóklub és a gyulai Székely Aladár fotóklub közös tárlatának adott otthont a megyeháza földszinti kiállítótere. A két fotóklub elnöke mellett a jelenlévőket köszöntötte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a kiállítást Túros Eszter művészettörténész méltatta. A zenei aláfestésről György Alpár és Vizi Norbert gondoskodott. A tárlat október 17-ig látogatható.

– Igyekszünk mindig kalákában megoldani a különböző problémákat és kihívásokat. Azt látom, hogy itt ahol most vagyunk, ezen a kiállító felületen még lehetne alakítani, hogy a fotósok számára is az alkotásaik a legszínvonalasabb bemutatására nyíljon lehetőség. Az ezzel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat szívesen fogadom és várom az info@borbolycsaba.ro e-mailcímre – fordult felhívással a jelen lévő fotósok és tárlatlátogatók felé Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Fotokiallitas2

– Minél előbb szeretnénk elkezdeni a Megyeháza Galéria bővítését és a hátsó kiállítótér korszerűsítését, hogy még barátságosabb és professzionálisabb legyen a kiállítótér, amely a látogatókat, a hozzánk fordulókat fogadja – fűzte hozzá Borboly Csaba.

Legközelebb grafikai kiállítás nyílik

A következő kiállítás a Bukaresti Nemzetközi Grafikai Biennálé második, 2016-os kiadásának anyagából nyújt majd ízelítőt a csíkszeredai közönségnek. A Székelyföld Napok rendezvénysorozat részeként október 17-én, szerdán 18 órától nyílik tárlat a Megyeháza Galériában.

 

Csíkszereda, 2018. szeptember 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.