fbpx

Megyei tűzoltó múzeum létrehozásán dolgoznak

Hargita Megye Tanácsa fel fogja kérni a megyében található múzeumokat, hogy közülük ki vállalná, hogy létrehoz egy komolyan felszerelt tűzoltó múzeum részleget. Ha nem kerül, aki ezt vállalja, akkor a településekhez fordulunk, hogy ki az aki ezt felvállalná – jelentette be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szeptember 29-én, szombaton Kápolnásfalun, a VI. Udvarhelyszéki Szent Flórián Vándorkupa alkalmával.

A megyeelnök szerint a fiatalok számára nemzedékekre kell biztosítani az elhivatottságot, legyenek büszkék a tevékenységükre és ösztönözzék a következő nemzedéket is, legyen folytonosság.

– Gazdag múlttal rendelkezik térségünkben az önkéntes tűzoltóság, a kalákában történő egymáson segítés, ezért tartjuk fontosnak a múlt bemutatását, akár interaktív módon is, hogy a fiatalok számára az önkéntesség legyen vonzó az elkövetkező évszázadokban is.

Kapolnas3

A VI. Udvarhelyszéki Szent Flórián Vándorkupát szeptember 29-én, szombaton Kápolnásfaluban tartották meg, melynek házigazdája a Kápolnási Önkéntes Tűzoltók Egyesülete volt. A rendezvényen részt vett Stelian Cimpoesu ezredes, a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének (ISU Olt) vezetője, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség küldöttsége is jelen volt.

A rendezvény keretén belül az önkéntes tűzoltók számára, Hargita Megye Tanácsa támogatásával vásárolt speciális eszközök, kellékek ünnepélyes átadása is megtörtént, az eseményen jelen volt Borboly Csaba megyeitanács-elnök is.

Az immár hagyományosnak számító Szent Flórián Vándorkupa idén Kápolnásfalu Polgármesteri Hivatala és a Kápolnási Önkéntes Tűzoltók Egyesülete szervezésében valósult meg, partnerségben a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületével, Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

Az udvarhelyszéki önkéntes tűzoltók számára szervezett tűzoltóversenyt a kápolnásfalusi futballpályán tartották, az önkéntes tűzoltó csapatok reggel a kápolnásfalusi polgármesteri hivatal előtt gyülekeztek, majd együtt vonultak fel a település utcáin. A nap kiemelkedő pillanatát a Szent Flórián emlékplakett avatása, és a Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázaton nyert felszerelések átadása jelentette.

Kapolnas4

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált Benedek Lászlónak, Kápolnásfalu polgármesterének és köszönetet mondott az önként vállalt szolgálatért Both Szabolcsnak, a Kápolnási Önkéntes Tűzoltók Egyesülete elnökének, valamint Albert Csabának, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesület vezetőjének.

– Nem csak megyei szinten, hanem Bukarestben is jobban meg kellene becsüljék az önkéntes tűzoltók munkáját, hisz önzetlenül teszik értünk sokszor kockára életüket! Példaértékű tevékenységüket nem botlasztani, hanem támogatni kell! – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Hargita Megye Tanácsa az Udvarhelyszéki Szent Flórián Vándorkupát 5320 lejjel támogatta, pályázati alapjából 8580 lejjel járult hozzá a védőfelszerelések beszerzéséhez. További hírek az önkéntes tűzoltók támogatásáról a honlapon.

Csíkszereda, 2018. szeptember 29.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.