fbpx

Tisztelt Látogató!

A sajtóból értesülhetett arról, hogy az ellenem is folyó büntetőeljárásban nyomozó DNA marosvásárhelyi területi szerve lazított a korlátozásaimon. Tehát június 12-től elhagyhatom lakhelyemet, az országhatáron belül bárhova korlátozásmentesen utazhatok, de a megyeitanács-elnöki jogkörök gyakorlásától továbbra is el vagyok tiltva, nehogy felmerülhessen az összebeszélés, bármi törvénytelenség gyanúja az ügyben gyanúsítottként vagy tanúként kihallgatott más megyei tanácsi kollégákkal összefüggésben. Abban bízom, hogy a nyomozás hamarosan befejeződik, és akkor feloldhatják ezt a korlátozást is, és itt nem hónapokról, hanem hetekről beszélünk.

Csíki területi, illetve megyei RMDSZ-t érintő bármilyen kérdésben azonban teljes szabadsággal eljárhatok. Tudom, sokan azt mondják, hogy ez kevés, és hogy többet várnak el tőlem, de higgyék el, hogy azok a bajok és problémák, nehézségek, amelyek most az ország költségvetését, a közállapotokat érintik, alapvetően mind politikai természetű problémákból adódnak. Egy éve nincs az RMDSZ kormányon, és láthatják, mennyi minden bekövetkezett egy év alatt, amire nem is gondoltunk. Ezért is nagyon fontos a jövő évi, szintén választásinak minősülő esztendő, valamint az, hogy a székelyföldi, erdélyi magyarság egységesen és összehangoltan lépjen fel érdekei érvényesítéséért. Láthatták december 9-én is, milyen nehéz a tisztes eredmény elérése, és hogy ezért mennyit kell dolgozni. Ne dőljünk hátra! Jövő év májusában európai parlamenti választások lesznek, és bízom benne, sikerül az összefogás listáját összeállítani, mert közös erővel át kell lépnünk az 5%-ot, hogy jogfosztásaink megszüntetése, identitásunk megőrzése érdekében választott képviselőinken keresztül hallatnitudjuk a hangunk Európa fővárosában is. Hargita megye az utóbbi jó pár évben mindig hozta a leadott szavazatok zömét! Ezt összefogásban, hasonlóan kell elérnünk jövő tavasszal is.

Ezúton is köszönöm mindenkinek a biztató szavakat! Ártatlanságom tudatán túl ez az, ami igazából erőt adott és ad ebben az időszakban, és ennek köszönhetően érzem egyre biztosabban azt, hogy ez csak egy hullámvölgy a pályám során, és még nagyon sok dolgunk van. A sok projekt, folyamat, amit elindítottunk azért, hogy Székelyföldet szebbé, erősebbé tegyük, még mind ránk vár. Bízom benne, hogy hamarosan újra ugyanolyan lendülettel folytathatjuk a munkát, mint az elmúlt években.

Ezúton is arra kérem Önöket, hogy megyeitanács-elnöki funkciómmal kapcsolatos ügyekben ne hívjanak, ne keressenek és ne írjanak, mert itt meg van kötve a kezem, remélem, minél rövidebb időszakra.

Megértésüket és türelmüket kérve maradok tisztelettel:

Borboly Csaba,

az RMDSZ szövetségi elnökségének tagja,

az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke

 

 

 

Csíkszereda, 2013. június 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

3 Hozzászólások