fbpx

Tíz-tízezer lej támogatás az udvarhelyi lovardának és huszáregyesületnek

A székelyudvarhelyi Csicser Tangazdaságba látogatott Borboly Csaba és Arros Orsolya, Hargita Megye Tanácsának elnöke és az RMDSZ polgármesterjelöltje május 26-án, csütörtökön. A helyszínen aláírták a megyei tanács vidékfejlesztési egyesületénél nyert pályázatok szerződését a lovarda egyesülete és a huszáregyesület képviselőivel, tíz-tízezer lej értékben. Borboly Csaba és Arros Orsolya szerint tovább kell erősíteni a lovaséletet a megyében, és ehhez megyei és helyi szinten is meg kell adni minden lehetséges támogatást.

– A lovardában hasznos tevékenységet folytatnak, mert az ide járó gyermekek egészségesebbek lesznek, mint hogyha a számítógép vagy a tévé előtt ülnek, ezért nagyfokú támogatást érdemelnek – nyilatkozta Borboly Csaba.

Kétszáz gyermek jár foglalkozásra a lovardába, ahol lovas terápiát is terveznek, hangzott el. E téren mintaként említették Csíkszeredát, ahol az elemis gyermekek többfajta sportot űzhetnek iskolaidőben. Jó példaként említették továbbá André Ábel lovászfiút, aki Magyarországon dolgozott, de hazajött, és a keresztúri lovardában alkalmazták.

Csíkszereda, 2016. május 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.