fbpx

Több mint száz állás a csíkszeredai kórháznak

Újabb 52 állást hagyott jóvá alintézménye, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára Hargita Megye Tanácsa, ami fontos lépés az intézmény és szolgáltatásai fejlesztése szempontjából. Ezzel együtt tavaly szeptembertől összesen 104 személyzeti állást szabadított fel a megyei tanács, ezenkívül pedig kilenc orvosi állást hirdettek meg. Tehát az elmúlt hónapokban csak az egészségügy terén több mint száz jól fizető állást létesített Hargita Megye Tanácsa.

A most jóváhagyott 52 állás asszisztensek, ápolók, valamint takarítószemélyzet toborzására vonatkozik. A későbbiekben további állásokat fog jóváhagyni a megyei tanács a kórháznak.

– Továbbra is Hargita Megye Tanácsa prioritásai közé tartozik az egészségügy fejlesztése, hogy helyben minél több korszerű szolgáltatás elérhető legyen. Ennek érdekében a kórház modern felszereléseinek beszerzése – ezeket a beruházásokat is segítette 2017 végén a megyei tanács – mellett a személyzetet is bővíteni kell, a szakorvosok idevonzása mellett a megfelelő kisegítő személyzet megléte is elengedhetetlen. Törekvéseink és az intézmények közötti jó együttműködés nem eredménytelen, hiszen a csíkszeredai kórházban már végeznek olyan egyedi szemészeti, mellkas- és szájsebészeti műtéteket, amelyek országos szolgáltatásnak minősülnek, de a szervdonáció terén is nagy előrelépést ért el a kórház. A tervek között plasztikai műtétek, ér- és gyereksebészeti osztály indítása is szerepel, illetve cél, hogy a csíkszeredai kórház megkapja a II-es szakmai besorolást. Évek óta finanszírozzuk orvoslakások építését, illetve bérlését, ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy a csíkszeredai kórház vonzó legyen a fiatal szakemberek számára – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– A kórház új struktúrájának jóváhagyása új részlegek létrehozását vonja maga után, amihez egyik fontos tényező a humánerőforrás. A kitűzött cél, hogy a kórház megkapja a II-es szakmai besorolást, ami többéves folyamat, de évente eszközölünk fejlesztéseket ez irányba, ehhez mind szükség van a személyzet bővítésére. A fejlesztésre, a szolgáltatások bővítésére törekszünk, hogy minél kevesebb diagnózis meghatározásáért és gyógyításért kelljen más városba utazni – fejtette ki Zonda Erika, a kórház vezető tanácsának elnöke.

– A most jóváhagyott 52 állás egy része a kórház új struktúrájának megfelelő személyzet biztosításához szükséges, ehhez kértünk újabb állásokat, főként a mellkas- és az idegsebészetre. Az új struktúrának megfelelően újabb szolgáltatásokkal bővül a csíkszeredai kórház, és ezek ellátásához természetesen megfelelő számú személyzetre van szükség, az orvosok, asszisztensek mellett a kisegítő személyzetre is. Ez azért fontos az intézmény és a térség lakossága szempontjából is, mert több beteget tudunk ellátni, illetve olyan szolgáltatások is elérhetők lesznek, amelyekért eddig más kórházakhoz kellett fordulni. A pluszszolgáltatások elvégzéséhez nagyobb személyzetre van szükség, ezért is örvendes, hogy ezeket jóváhagyta a megyei tanács – mondta Konrád Judit, a kórház orvos igazgatója.

Csíkszereda, 2018. január 11.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.