fbpx

Tolna megyei adomány a szórványban élő gyerekek számára

Folyamatosan fejlődik a testvérmegyei kapcsolat

Hargita Megye Tanácsa több magyarországi testvérmegyével is jó kapcsolatot ápol, többek között Tolna megyével, a két megye képviselői számos területen együttműködnek. Ma, július 12-én újabb, a magyarországi testvérmegyéből érkező adományt adtak át a csíkszeredai megyeházán a Hargita megyeieknek. Az átadásra online csatlakozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, továbbá részt vett Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Orbán Attila, a Tolna megyei közgyűlés alelnöke, Kolozsvári Tibor megyei tanácsos, Hargita Megye Tanácsa család munkacsoportjának vezetője.

A ma átadott adomány többek között gyerekruhákat, játékokat és könyveket tartalmaz. Az adományból Krassó-Szörény megye székhelyén, Resicabányán lévő óvodának is adnak át, illetve a Szent Ferenc Alapítványnak is adnak át a csomagokból.

Borboly Csaba köszönetét fejezte ki a Tolna megyei adományért, illetve a jó együttműködésről számolt be:

 –Köszönjük Tolna megyének a fejlődő együttműködést, hiszen így tudunk eredményesen dolgozni. Ezzel a testvérmegyével vannak a legnagyobb értékű közös projektjeink, hiszen egy európai uniós projektben is részt tudtunk venni, illetve az adományozás tekintetében is jól együttműködünk. Öröm számunkra, hogy részt vesz Tolna megye a székely-szórvány együttműködésben, amelynek keretében ez alkalommal Krassó-Szörény megyét segítik a felkérésünk alapján. Bízom benne, hogy közösen majd ide is el fogunk tudni látogatni. A Szent Ferenc Alapítványra nemcsak büszkék vagyunk, hanem sokat tanulhatunk tőlük, alázatot és a szolidaritást, ami hasznos lehet a mindennapos tevékenységünk kapcsán. Ehhez a jó kapcsolathoz kitartást kívánok, Hargita Megye Tanácsa részéről készen állunk a lehető legjobb partnerkapcsolat építésére a továbbiakban is – fogalmazott a megyeelnök.

Hargita és Tolna megye között úgymond élő az együttműködés, bizonyítja a közös EU-s projekt is, az Interreg Fridge, amelynek célja a tapasztalatcsere, az élelmiszeripari kkv-k termelékenységének elősegítése, a szakpolitikák befolyásolása, mondta Bíró Barna Botond. Hargita Megye Tanácsának alelnöke hozzátette: a két megye közös ügyei mellett fontos szerepet kap a szórványban élő magyar emberek segítése is, az erre a célra eljuttatott óvodai eszközöket ezúton is köszönik.

„Számunkra mindig az a cél, hogy a testvérmegyei kapcsolatokat élettel és tartalommal tudjuk megtölteni, aminek kézzel fogható eredménye lesz mindkét megye lakossága szempontjából” – hangsúlyozta Bíró Barna Botond.

– Örülünk a Hargita megyével való jó együttműködésnek, szívesen vennénk részt újabb közös pályázatokban is, várjuk a további lehetőségeket. Az adományozás célja a határon túli partnerkapcsolat építése. Azon dolgozunk, hogy Hargita megyével egyre szorosabb együttműködésünk legyen, amely több szempontból is pozitív hatást gyakorol mindkét megyére – emelte ki Orbán Attila, a Tolna megyei közgyűlés alelnöke

Hargita Megye Tanácsa 2018. szeptember 2-án írt alá testvérmegyei szerződést Tolna megye képviseletével: https://www.borbolycsaba.ro/hivatalossa-tettek-hargita-es-tolna-megye-kapcsolatat/

Számos területen együttműködnek a Hargita és a Tolna megyeiek:

https://www.borbolycsaba.ro/szamos-teruleten-egyuttmukodnek-a-hargita-es-a-tolna-megyeiek/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.