fbpx

Továbbra is várja a vadkárokról szóló bejelentéseket Hargita Megye Tanácsa

Október végén Borboly Csaba megyeelnök átiratban kérte az illetékes hatóságokat, helyi önkormányzatokat, hogy küldjék be a vadkárokról és medve okozta személyi sérülésekről szóló információikat, annak érdekében, hogy valós képet kapjanak a megyében élő medvepopulációról, és a megye lakosságának biztonságát szavatoló intézkedéseket tehessenek a szakintézményekkel együttműködve.

A felhívásra harminc illetékes hatóság, illetve helyi önkormányzat válaszolt, ezek megtekinthetők a http://hargitamegye.ro/vadkarok/konzultacio.html linken, amelyek alapján Hargita Megye Tanácsa Elemző Csoportja előkészített egy jelentéstervezetet. Ugyanakkor nagyon sok, a témában érdekelt szakmai szervezet nem küldött választ a felkérésre, ezeket a http://hargitamegye.ro/vadkarok/konzultacio/nem-erkezett-visszajelzes.html oldalon tekinthetik meg.

– Célunk egy átfogó, a kérdést minden érintett szemszögéből kimerítő anyag összeállítása, amely valós megoldások előkészítését segíti elő. Éppen ezért fontos, hogy minden érintett küldje el álláspontját, hiszen megvannak a pró és kontra érvei a helyzet megoldására, amelyek helytállóak, azonban más nézőpontokkal ütköznek. Ezért fontos egy kommunikációs csatorna és együttműködés elindítása annak érdekében, hogy az érintettek a probléma megoldására tett javaslatok mentén közös tervet dolgozhassanak ki. Éppen ezért iktatva, a törvényes előírásoknak megfelelően küldtük ki a kérést, annak érdekében, hogy egy átfogó képet kapjunk a kérdésről. Köszönöm azoknak, akik beküldték meglátásaikat, akik azonban nem küldték el, azok álláspontját nem lehetett beépíteni a jelentéstervezetbe – fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök.

A jelentéstervezetet közvitára bocsátották, elküldik minden illetékes szervezetnek, hatóságnak, illetve polgármesteri hivatalnak, és elektronikusan teljes egészében elolvasható a http://hargitamegye.ro/vadkarok/jelentes.html linken, így bárki megfogalmazhatja az azzal kapcsolatos észrevételét, meglátásait. A megyei tanács illetékesei továbbra is várják a lakosság medvepopulációval és vadkárokkal kapcsolatos észrevételeit a vadkar@hargitamegye.ro e-mail címre. A témában bővebb információt találnak a http://hargitamegye.ro/vadkarok.html honlapon.

Csíkszereda, 2014. november 21.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.