fbpx

Konzultáció az RMDSZ szerepvállalásáról

A 2014 novemberi államelnöki választások második fordulója előtt, illetve a második forduló eredményét követően álláspontjuk, véleményük megfogalmazására kértem fel a Hargita megyei lakosságot.

Alább olvashatóak a konzultációs körlevelek és a beérkezett válaszok, amelyek alapján az RMDSZ döntéshozó testülete előtt álláspontomat megfogalmaztam.

 

 KONZULTÁCIÓS KÖRLEVÉL – 2O14.NOV.22

 Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

Az államelnök-választás 2014. november 16-i, második fordulója eredményének ismerete után elérkezett a lecsitulás, a higgadt elemzések ideje. Sokan megszólaltak már a sajtóban, internetes felületeken, de idő kell, hogy még többen hallassák a hangjukat, miután az események hatásai leülepednek.

Akárcsak az első forduló után, ezúttal is kikérem a választók véleményét, hiszen a második fordulóban a magyar lakosság szavazatával egyértelműen állást foglalt, de elengedhetetlen ennek a kibeszélése. Szükség van egy kiértékelési folyamatra, és racionális érvek mentén menni kell előre. Mint azt többször hangsúlyoztam írásaimban és nyilatkozataimban, elengedhetetlen, hogy az RMDSZ visszaszerezze az elvesztett szavazatokat, ez kell legyen a cél a 2016-os önkormányzati választásokon, ahol vissza kellene szereznünk minél több olyan pozíciót, amit elvesztettünk 2012-ben, illetve a korábbi önkormányzati választásokon. Ezúttal is hangsúlyozom: ahhoz, hogy komoly tényezői maradhassunk a romániai politikának, el kell érnünk azt, hogy a Szövetségre leadott szavazatok száma meghaladja az 500 ezret. Ez kell legyen a fő cél a következő időszakban.

Az RMDSZ ismét döntés előtt áll. A Szövetségi Állandó Tanácsban képviselt álláspontom megfogalmazásához szeretném ismét kikérni az Ön véleményét, mivel úgy gondolom, mi, politikusok csak döntés-előkészítők vagyunk, a döntés a választók kezében van.

Ezúttal is arra kérem, segítsen a döntés meghozatalában azzal, hogy elküldi véleményét, ha teheti, november 25-ig, keddig az info@borbolycsaba.ro e-mail címre a második forduló javasolt opcióiról: kormányon vagy ellenzékben politizáljon a magyarság érdekképviselete? Kérem, ossza meg a meglátását arról is, hogyan erősítheti meg a Szövetség a választók bizalmát, hogyan lehet visszaszerezni az elvesztett szavazatokat.

Csíkszereda, 2014. november 22.

A körlevélre beérkezett válaszokat itt olvashatják. Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik válaszoltak a felkérésre és megosztották meglátásaikat!

 pdf

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.