fbpx

Új, fából készült hidat adtak át Újszékelyen

Hosszú és kemény munka gyümölcseként tekintenek az újszékelyiek a Küküllőn megépült hídra, amelyet október 17-én, szombaton adtak át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Balló Zoltán polgármester, Tordai Enikő alpolgármester, András Erika Leader-térségi képviselő, valamint Rafai Emil székelykeresztúri, Nagy Lajos románandrásfalvi és Gyerkó Levente galambfalvi polgármesteri jelenlétében. Az eseményen részt vett Jakab Zsolt Mihály unitárius és László Lehel református lelkész, a helyi tanácsosok és a település lakói is.

Borboly Csaba beszédében hangsúlyozta, hogy a közösségi összefogásnak felbecsülhetetlen értéke van, hatalmas eredményekre képes, amire jó példa ez a híd megépítése. Az eredményes munkához társak kellenek, fogalmazott.

– Higgyenek abban, hogy összefogással, együtt minden lehetséges. Ez a híd is jelképezi székelyföldi életünket, habár sok nehézségbe ütköztünk, több mélypont volt az elmúlt években, amíg el nem készült a szerkezet. Többször kellett újrakezdeni, mivel az elképzelt megoldást nem lehetett végigvinni, mégis az újszékelyi emberek hittek benne, és ez erőt meg kitartást adott. Azért lehetünk ma itt az avatáson, mert mindent el lehet érni, ha van mögötte valós közösségi akarat.  Ezért is kell odafigyelnünk egymásra, erőfeszítéseket kell tennie mindenkinek a közös célokért, mert ezáltal építjük közösségeinket – jelentette ki a megyeelnök.

Balló Zoltán polgármester megköszönte a nagy volumenű munkálatban nyújtott segítséget Hargita Megye Tanácsának. A köszöntőbeszédek után lelki útmutatás és ima, a helyi iskola tanulóinak ünnepi műsora, áldás, szalagvágás, hagyományos hordógurítás, a gyerekek lufieregetése és papírhajó úsztatása tette még ünnepélyesebbé az eseményt.

Csíkszereda, 2015. október 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.