fbpx

Új ravatalozó Kányádon

Ravatalozót avattak Kányádon október 29-én, amely Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzat támogatásával valósult meg, összesen 153 ezer lej értékben. Jelen voltak a kányádi lakosok, Sógor Géza református lelkipásztor, Madarász Attila római katolikus plébános, Sándor György polgármester, Bálint László alpolgármester, valamint Borboly Csaba megyeelnök. Sógor Géza prédikációjában hangsúlyozta, hogy az épület útkereszteződésbe épült, de rendeltetésénél fogva is útkereszteződés, ahol a földi élet találkozik az örök élettel. György Sándor polgármester és Borboly Csaba megyeelnök beszédében egyaránt a létesítmény fontosságát emelte ki, ez a méltó végtisztesség helye. Borboly Csaba szerint a közösség fontos intézménye a ravatalozó, ezért támogatta ennek megépítését a megyei tanács.

– Nagy kihívás egy kistelepülés életében egy ilyen ravatalozó megépítése, de a kányádiaknak is sikerült. Az összetartozás érzése, az egymásra figyelés meghozta eredményét, és a jövőben is meg fogja hozni – mondta a megyeelnök.

Madarász Attila plébános rövid könyörgéssel emlékezett elhunyt szeretteinkre a közelgő halottak napja alkalmából, majd megszentelte a ravatalozót.

Csíkszereda, 2013. október 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.