fbpx

Újabb állomást tudhat maga mögött a Csíki Önkormányzati Akadémia

Újabb állomást tudhat maga mögött az RMDSZ Csíki Területi Szervezet által szervezett Csíki Önkormányzati Akadémia, amelyet tavaly júniusban indítottak azzal a céllal, hogy bővítsék a szervezet önkormányzati képviselőinek szakmai tudását, illetve erősítsék a térségen belül dolgozó önkormányzatisok közötti kapcsolatot.

Az Akadémia idei első képzésére május 30-án, szerdán került sor a Megyeháza gyűléstermében.

A közel száz csíki önkormányzati képviselő két témában hallgathatott előadást. Az első modul címe A kézfogástól az ajándékozásig – protokoll a mindennapokban, ezt Forró Gyöngyvér, az RMDSZ ügyvezető elnökségének munkatársa tartotta. A második modult pedig Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke, ennek címe Delegálás, időgazdálkodás és „rutin-menedzsment” vezetőknek volt.

A képzést követően lehetőség nyílt mind kérdésekre, mind a tanultak megvitatására.

Köszöntőbeszédében Borboly Csaba területi elnök kiemelte, hogy az elmúlt időszakban több olyan feladat is volt, például a Minority SafePack aláírásgyűjtés és magyarországi országgyűlési választások, ahol a Csíki RMDSZ országos szinten is élvonalban teljesített, mindez azért, mert a terület jó önkormányzati csapattal rendelkezik. Ezt szeretetnék a továbbiakban is fenntartani, céljuk, hogy a csíki csapat még jobban felkészüljön az előttük álló kihívásokra.

A Csíki Önkormányzati Akadémia ősszel folytatódik.

Csíkszereda, 2018. június 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.