fbpx

Újabb orvoslakások erősítik a térség egészségügyét

Orvosi szolgálati lakásokat adott át november 24-én, szombaton délben Csíkszeredában a Studium Prospero Alapítvány, társszervezésben a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházzal.

A Nefelejcs sétányon épült lakások a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Studium Állandó Támogatók támogatásával valósultak meg. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Vass Levente, a Studium Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke, Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Az új lakóházakat Csató Béla plébános áldotta meg.

10

– Ezek a szolgálati lakások, a lakhatási támogatás azt a cél szolgálja, hogy a betegeknek jobb legyen. Hogy itthon, szülőföldjükön gondjaikra, bajaikra megoldásokat találjanak. Az orvosi szolgálati lakások szükségességét sokkal előbb, mint más megyékben felismerték Hargita megye elöljárói és saját kezdeményezésükre ehhez hasonló szolgálati lakásokat építettek már évekkel ezelőtt, ahol támogatni tudták a hazatelepedő fiatalokat. Ez ennek a projektnek a folytatása – fogalmazott Vass Levente, a Studium Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke.

Köszöntőjében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár elismerően szólt a marosvásárhelyi Studium Prospero Alapítvány két évtizedes tevékenységéről, megvalósításairól.

– Biztos vagyok benne, hogy az újabb lakhatási támogatás megerősíti a fiatal szakembereket, hogy itthon tervezzék jövőjüket, szolgálják közösségüket és 6 éven belül a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat sikerül regionális klinikai kórházzá fejlesztenünk – emelte ki beszédében Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki megköszönte Konrád Judit kórházmenedzser hatékony munkáját.

Megítélése szerint, ha megerősödik a kórház, akkor mindenki hozzá fog férni ahhoz, aminek ma még csak keveseknek van lehetősége, a klinikai szolgáltatások igénybevételére, valahol távolabb. Ehhez kívánt kitartást a kórház vezetőinek, a vezetőtanácsnak és a szakorvosoknak.

A megyeelnök köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, Potápi Árpád János államtitkárnak és Vass Leventének, a Studium Prospero Alapítvány ügyvezető elnökének, hogy ráerősítettek korábbi, hasonló kezdeményezésünkre.

Az ünnepség végén a Bakcsi házaspár, a Szakács házaspár és Melles Orsolya családja egy-egy faragott házi áldást kapott ajándékba, amelyet Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Zonda Erika vezérigazgató, a kórház vezetőtanácsának elnöke adott át.

 

Csíkszereda, 2018. november 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.