fbpx

Újabb útvonalakkal és időpontokkal bővült az ingyenes diákszállítás

Alkalmazkodva a jelenlegi járványhelyzethez és az iskolák megváltozott progjámhoz, bővítették azokat a buszjáratokat, amelyek azon diákoknak biztosítanak ingyenes szállítást, akiknek ingázniuk kell az iskolába. És ugyancsak a kialakult helyzetben még szükségesebbé vált a digitális oktatási rendszer fejlesztése, ebben Hargita Megye Tanácsa az alárendeltségébe tartozó szakintézményeken keresztül dolgozik együtt a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házával. Ezekről döntött Hargita Megye Tanácsa október 20-án online megtartott rendkívüli ülésén.

A tanácsülés visszanézhető az alábbi linken:

A járványhelyzetben változott az iskolák programja, és hogy minden érintett diák részesüljön a kedvezményben, bővítik az ingyenes buszjáratok hálózatát új útvonalakkal és új időpontokkal. Megváltozott a kászonaltízi járatok menetrendje, a menasági járatot meghosszabbították Csíkszentmártonig, Csatószeg felől pedig betettek egy új járatot, mely elviszi a csíkszentimrei, csíkszentsimoni és csatószegi diákokat is a csíkszentmártoni iskolába. Új diákjárat indul Székelyszentmihály és Székelykeresztúr között, illetve Székelyudvarhely–Farcád útvonalon, a csíkdánfalvi járat útvonalát pedig meghosszabbították Gyergyószentmiklósig.

A digitális oktatási rendszer korszerűsítését még inkább életre hívta a jelenlegi járványhelyzet, ennek fejlesztése érdekében megalakult egy szakembereket tömörítő Hargita megyei munkacsoport is. Hogy a megváltozott helyzet elvárásaihoz alkalmazkodni tudjanak, a szakemberek, a pedagógusok képzésére is szükség van, fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A fejlesztéseken együtt dolgoznak az Apáczai Csere János Pedagógusok Házával, erről fogadott el elvi határozatot a megyei tanács. A teendőket három nagy csoportba sorolják: egyik a digitális kompetenciák fejlesztése, az eszközök korszerűsítése és a tartalom felépítése, a másik pályaorientáció, a harmadik pedig a szakképzés népszerűsítése, részletezte a megyeelnök.

Csíkszereda, 2020. október 20.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.