fbpx

Újra Atyhába látogatott Borboly Csaba

Újra Atyhában találkozott a lakosokkal Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, és együtt nézték meg az út építését kedden, szeptember 13-án. A megyeelnökön kívül jelen volt Barti Tihamér alelnök, Kolumbán Dávid megyei tanácsos, Katona Mihály, Korond község polgármestere, a megyei tanács munkatársai, a munkálatokat kivitelező cég képviselője, valamint az atyhai lakosok. A megyeelnök több mint három hónapja foglalkozik személyesen az Atyhát Koronddal összekötő úttal, és kéthetente rendszeresen a településre látogat.

– Mindig hangsúlyoztam, hogy az emberek problémájára az íróasztal mögül nem tudunk hatékony megoldást találni. Azért tartom fontosnak, hogy rendszeresen kijárjunk a lakosokkal együtt az útra, hogy egyenként, minden kapu előtt megbeszéljük és megoldást találjunk a felmerülő problémákra. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy a polgármester mellett a kivitelező is jelen legyen, hogy a lakossággal együtt gondolkodjon az építő is, hiszen így megismeri azokat az embereket, akik végső haszonélvezői az útnak – mondta a megyeelnök hozzátéve: nehézkesen ugyan, de haladnak a munkálatok. A nem megfelelő törvények miatt ugyanis napi szinten megoldást kell találni a gondokra. Kiderült, hogy egy vízvezeték nem szerepelt a dokumentációban, amely nyolc családot látott el, ez a munkálatok során elszakadt. Emellett veszélybe kerülhet 3,3 millió lej kormánytámogatás, amelyet igyekeznek megtartani a munkálatok folytatásával.

Borboly Csaba két hét múlva ismét Atyhába látogat, és reméli, addigra a felmerült gondokra is sikerül megoldást találni, elmondása szerint ennek ellenére mindenki hozzáállása pozitív, ami annak köszönhető, hogy az atyhaiak tudják: nincsenek magukra hagyva.

Csíkszereda, 2016. szeptember 13.

 674 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás