fbpx

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete a csíki lakosokat a magyarországi népszavazáson való részvételre buzdítja

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székházában segítséget és eligazítást kaphatnak az október 2-i magyarországi népszavazás kapcsán azon Csík-térségi magyar állampolgársággal rendelkező személyek, akik felvételüket igényelték a választási névjegyzékbe – akik szavaztak 2014-ben a magyarországi országgyűlési választásokon, azoknak nem kell ismét regisztrálniuk.

A választópolgároknak munkatársaink segítenek az azonosító nyilatkozat kitöltésében, illetve a szavazóboríték helyes lezárásában. Emellett irodánkban egy szavazóurnát is elhelyeztünk, ahová bedobhatják szavazólapjukat, amelyeket majd a Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusánál felállított urnába helyezünk. Csík-térség településein munkanapokon a helyi RMDSZ-elnöknél lehet segítséget kérni az azonosító nyilatkozat kitöltésében, akik ugyanakkor a szavazatok Csíkszeredába szállításában is segítséget nyújtanak.

A szavazópolgárok a szavazólap átadásakor minden esetben átvételi elismervényt kapnak, amely biztosítja őket arról, hogy szavazatuk célba ér.

A csíki RMDSZ munkatársai a több mint öt éve működő honosítási tevékenység mellett segítették a lakosságot a választási regisztrációban, illetve a 2014-es országgyűlési választásokkor is.

Borboly Csaba, a csíki területi szervezet elnöke szerint minden magyar állampolgárnak élnie kell szavazati jogával. „Az erdélyi magyar közösségnek lehetősége van közvetlen módon beleszólni a nemzet egészét érintő politikai döntésekbe. Arra biztatok mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel” – nyilatkozta.

Csíkszereda, 2016. szeptember 13.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.