fbpx

Újra meghirdették a közbeszerzést az övezeti rendezési terv Hargita megyei részére

A Szent Anna-tó környékének turisztikai fejlesztése változatlanul célkitűzése Hargita és Kovászna megye tanácsának, valamint az érintett önkormányzatoknak, ezért hozták létre közösen a Csomád–Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulást, és ezért döntöttek az egységes övezeti rendezési terv elkészítése mellett. Mivel az előző, tavaszi kiíráson nem akadt a kritériumoknak megfelelő jelentkező, Hargita Megye Tanácsa ismét meghirdette a közbeszerzést a Csomád–Bálványos-térség Hargita megyei részének egységes zonális rendezési terve elkészítésére (http://hargitamegye.ro/consiliul-judetean-harghita/achizitii-publice/cumparari-directe.html), a jelentkezési határidő augusztus 31.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint székelyföldi léptékű fejlesztésekhez szolgál majd alapul az egységes övezeti rendezési terv. Mint fogalmazott, a dokumentum alapján a későbbiekben az ott megvalósuló befektetések összehangolt, közös fejlődést biztosítanának az érintett településeknek.

– Arra törekszünk, hogy a Szent Anna-tó és környéke egy „zöld” turisztikai célponttá váljon – nyilatkozta a megyeelnök.

A Csomád–Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás tagja Hargita megyében Csíkkozmás, Tusnád és Tusnádfürdő – ezek közigazgatási területére szól a közbeszerzés –, Kovászna megyében pedig Sepsibükszád és Torja. A szervezet további terveiről lásd korábbi hírünket: http://www.hargitamegye.ro/hirek/bicikliutakat-tanosvenyeket-is-terveznek-a-csomad-balvanyos-tersegben.html

Csíkszereda, 2016. augusztus 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.