fbpx

Újraépítik a homoródszentpáli balesetveszélyes hidat

Ha az időjárás lehetővé teszi, és nem lesznek váratlan akadályok, a homoródszentpáli hidat akár három hónapon belül is fel lehet újítani hangzott el a már két éve balesetveszélyes híd újáépítési munkálatainak indításakor. A forgalmi szempontból már veszélyessé vált építmény felújítási munkálatai július 13-án kezdődtek el Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Sófalvi László alelnök, Tordai Árpád és Pálffy Domokos megyei tanácsosok, Bartalis Árpád Viaduct társtulajdonos, Fülöp Székely István kivitelezésért felelős mérnök és a helyi közigazgatási képviselők jelenlétében. 
 
„A 131-es megyei úton a Homoródszentpál után a Nagy-Homoród fölött átívelő eddigi híd már rég letöltötte szolgálati idejét, a felszerkezet megrozsdásodott és helyenként beszakadt. Nagyon időszerű volt Hargita Megye Tanácsának döntése, hiszen bár rég elavult, két éve már kifejezetten balesetveszélyes a híd” – mondta Kerekes Péter Tivadar homoródszentmártoni polgármester a munkálatok elkezdését megelőzően.

Borboly Csaba megyeitanács-elnök szerint Hargita Megye Tanácsa idén Udvarhelyszéken fektet hangsúlyt az útfelújításra, azonban a 131-es út felújítására már 2008 óta sikerült jelentős forrásokat elkülöníteni. Egy település fejlődése számára az infrastruktúra fejlesztése elsődleges szempont. A homoródszentpáli híd, amely a DJ 131 út részét képezi, nagyon fontos infrastrukturális elem, amely bekapcsolja a településeket a gazdasági véráramlásba.
A híd nélkül a térség összeköttetése Kovászna megyével csak nagy kitérővel volna lehetséges, Homoródalmás irányában. A 131-es megyei út Homoródszentpál és Oklánd közötti szakaszán található, omlásveszélyes állapotban levő kulcsfontosságú híd újraépítésére félmillió lejt irányzott elő a megyei tanács.
A munkálatok első mozzanataként, a forgalom folytonosságának fenntartása érdekében póthidat építenek. Ide terelik a forgalmat az építési munkálatok idejére, és várhatóan három hónap múlva új híd vezet át a Nagy-Homoród fölött.
 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.