fbpx

Kórházmenedzsment megyei hatáskörben

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Braic Emilia, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője július 9-én írta alá a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház menedzsmentjének átvételéről, illetve átadásáról szóló dokumentumot a megyeházán. 
 

Az ünnepi eseményen jelen volt Ladányi László Zsolt Hargita megyei prefektus, Sófalvi László, Hargita Megye Tanácsának egészségügyért felelős alelnöke, valamint a két érintett kórház vezetője, Csibi Veronica, a Tölgyesi Pszichiátriai Kórház, illetve Demeter Ferenc, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója.

 „A kórházak átvétele felelősséget, számonkérhetőséget jelent számunkra, ami arra ösztönöz, hogy még hatékonyabban dolgozzunk a helyi közösség szolgálatában” – értékelte Borboly Csaba a két megyei egészségügyi intézmény átvételét. A tanácselnök rámutatott: közel másfél éve a megyei önkormányzat prioritásként kezeli az egészségügyet, ugyanis „nem elég betonozni és aszfaltozni, az emberek egészségével is kell foglalkozni”. Ezért valósított meg a megyei tanács számos beruházást, bonyolít le európai uniós projektet is az egészségügy terén. „A jelenlegi anyagi megszorítások mellett is elsőbbséget élvez az egészségügy, ezért az önkormányzat az egészségügyi szakemberekkel együttműködve megpróbálja megoldani a problémákat és biztosítani a lakosság számára a lehető legjobb minőségben a szükséges összes egészségügyi szolgáltatást” – ígérte Borboly Csaba.

 A megyei önkormányzat egészségügyért felelős alelnöke, Sófalvi László szerint sikerült felkészülniük a két intézmény menedzsmentjét érintő feladatok elvégzésére. Mint elmondta, az egészségügyi intézmények decentralizációjára vonatkozó kormányrendelet megjelenését követően létrejött egy konzultatív testület, amelyben a témában érintett összes hatóság képviselteti magát.

 A két kórház vezetője, Csibi Veronica és Demeter Ferenc bizakodó a jövőt tekintve, hiszen mint ahogy azt mindketten elmondták, hatékonyan tudnak együttműködni a megyei tanáccsal.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.