fbpx

Ünnepelje a gyermeknapot Hargita Megye Tanácsával!

Hargita Megye Tanácsa ez évben is megünnepeli a nemzetközi gyermeknapot. Várjuk a kicsiket és nagyokat június elsején, szerdán a Hargita megyei családok és gyermekek hagyományőrző napján a megye mindhárom térségében.

Csíkszeredában a Szabadság téren és a megyeháza oszlopcsarnokában (kedvezőtlen időjárás esetén a megyeháza földszinti termeiben) gyermekzumba, népi gyermekjátékok, táncház, élménykonyha, rajztevékenység és számos kézműves foglalkozás (nemezelés, fafaragás, kerámia, gyermekjátékok készítése, kötélverés, horgolás) várja a gyerekeket, de lesz még fotósarok, tájékozódási verseny, hangszersimogató és kutyás foglalkozás is. Délután biciklis és rolleres ügyességi feladatok várnak az V–VIII. osztályos diákokra.

Székelyvarságon, partnerségben a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolával 8-12 óra között nemezelés, kosárfonás, agyagozás, gyöngyfűzés és bútorfestés zajlik kézműves mesterek irányításával, majd 12-15 óra között népi játékok, néptánctanulás és táncház várja az érdeklődőket.

Gyergyószárhegyen az élménykonyhában gyermekínyencségek készítésébe lehet bekapcsolódni, ugyanakkor kreatív rajztevékenység is várja a gyerekeket. Ugyancsak Gyergyószárhegy lesz a házigazdája június 3-án a Hargita megyei mondák és legendák történelmi vetélkedőnek, melyen a Gyergyói-medence általános iskolái mérik össze tudásukat.

A Hargita megyei családok és gyermekek hagyományőrző napja részletes programja megtalálható az esemén oldalán:

https://www.facebook.com/events/225321321188299/

 868 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás