fbpx

Útátadás Farkaslaka községben

Ünnepelt vasárnap, december 14-én Farkaslaka község, ahol közel 7 km aszfaltozott utat adtak át. A Kecset–Kisfalud közötti 5 km-es, illetve a Székelyszentlélek–Bogárfalva közötti 1,7 km-es szakaszt európai uniós finanszírozással modernizálták. Az ünnepségen jelen volt és beszédet mondott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ambrus Sándor megyei tanácsos és Moldován József parlamenti képviselő is.

A beruházás értéke másfél millió euró áfa nélkül. Ezzel a megvalósítással a községbeliek több tíz éves álma vált valóra, mondta Kovács Lehel polgármester. A Kecset–Kisfalud közötti szakasz két település fő útvonalát érinti, amely megkönnyíti a forgalmat, de nagy segítség főként a helyieknek, akik naponta ezt az 5 km-es szakaszt teszik meg az országútig. A Szentlélek–Bogárfalva közötti szakasz pedig mindkét település központját érinti, ismertette az elöljáró. Hozzátette: egy valós igénynek tettek eleget a minőségi, teljeskörű útépítéssel, amely az aszfaltozáson kívül a hidak, átereszek, járdák rendbetételét is magába foglalja. A munkálatok nagy része közel egy hónapja fejeződött be, így mára már érzi a lakosság a beruházás hasznát, a megkönnyített mindennapi forgalom előnyét – fűzte hozzá a polgármester.

–          A mai átadás azt példázza, hogy ahol van összhang, ott vannak eredmények. Ilyen helyeken a politikusok segítsége sokszorozódik, hisz nincs szükség a lehetetlen megoldására is, hanem csak egy enyhe rásegítésre, amelytől a nagy dolgok megvalósulnak. Jó volt hallani Bogárfalván, hogy minden ház lakott a 320 lelkes kisfaluban, üres ház nincs. Bízom benne, hogy az ilyen kisfalvak lehetőségként fogják szolgálni a fiatalok itthonmaradását, vagy ahol szükséges, a hazajövetelét is. Jó csapat dolgozik a község élén, és van még teendő – mondta az esemény kapcsán Borboly Csaba, majd további jó munkát kívánt a községvezetésnek.

Az ünnepi beszédek után az elöljárók szalagvágással adták át a korszerűsített útszakaszokat.

Csíkszereda, 2014. december 14.

 1,350 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás