fbpx

Üzenet magyarországiaknak: jöjjenek bátran!

Mivel a romániai kanyarójárvánnyal kapcsolatos magyar konzuli tájékoztatóban Hargita megyét is említik az ide utazók figyelmeztetésében, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke felhívja a térségünkbe készülő magyarországiak figyelmét, hogy Hargita megyében mindössze 19 esetet regisztráltak az Országos Közegészségügyi Intézet március 24-i jelentése szerint, ami jóval kevesebb, mint számos más megyében (http://www.cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/rujeola-1/655-situatia-rujeolei-in-romania-la-data-de-24-03-2017/file). A megyei tanács elnöke levélben kéri a konzuli szolgálatot, nyugtassa meg a Hargita megyébe utazni kívánó magyarországi lakosokat, miszerint nincs okuk aggodalomra, jöjjenek bátran. Felvette a kapcsolatot Tar Gyöngyivel, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjével is, aki megerősítette: nincs kanyaróveszély Hargita megyében.

Borboly Csabának egy gyergyói szálloda vezetője hívta fel a figyelmét arra, hogy a konzuli figyelmeztetés hátrányt okozhat a megye idegenforgalmának, holott nincs valós veszély, és kérte a megyeelnök segítségét az információ pontosításában.

Hargita megye turisztikai ajánlatairól, programlehetőségekről az ide látogatni szándékozók a http://www.visitinharghita.ro/ honlapon tájékozódhatnak.

Csíkszereda, 2017. március 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.