fbpx

Vadgazda mérnökökkel erősödhet Székelyföld

– Nap mint nap azt tapasztalhatjuk, hogy Románia nem tud felelősen lépni és döntéseket hozni a vadgazdálkodás témakörében, és nem tudja megvédeni állampolgárait, folyamatos veszélynek téve ki őket! Ezért is rendkívül fontos a gödöllői Szent István Egyetem által Csíkszeredában indított vidékfejlesztési és vadgazda mérnöki szak, amelyekre szeptember 14-ig lehet jelentkezni – hívja fel a figyelmet közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök örömének adott hangot, hogy újra indul a gödöllői Szent István Egyetem Csíkszeredába kihelyezett tagozatán az államilag támogatott, azaz ingyenes levelező mesterképzés: vidékfejlesztő agrármérnök és a vadgazda mérnök szakon a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítványnál.

A vidékfejlesztési agrármérnök mesterképzés 40 államilag támogatott hellyel, míg a vadgazda mesterképzés 25 államilag támogatott hellyel indul, ami azt jelenti, hogy az erdélyi hallgatók számára ingyenes a képzés.

Az ingyenes mesterképzéshez szükséges a főiskolai alapkézés. A sikeres felvételhez a kreditpontokat az alapképzésen tanult real tárgyak hozzák.

– Bízom benne, hogy sokan fognak élni ezzel a nagyszerű továbbtanulási lehetőséggel és betelnek a meghirdetett helyek, mert nagy szükség van jó szakemberekre – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki idén nyáron tagja volt annak a bizottságnak amely az idén végzett hallgatókat vizsgáztatta.

Mindkét szakterület egyre aktuálisabb lesz a mi térségünk számára.  Fontos, hogy bátorítsuk és segítsük azokat, akik ezeken a szakterületeken tovább szeretnék képezni magukat – fogalmazott Becze István megyei tanácsos, a megyei tanács vidékfejlesztési bizottságának elnöke.

A szükséges dokumentumok listája és további információk a www.pahru.ro honlapon érhető el. Részletes tájékoztatás kérhető Szabó Varga Katalintól a felveteli2018@pahru.ro e-mailcímen vagy a 0742-313410-es telefonszámon.

Csíkszereda, 2018. augusztus 7.

 713 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás