fbpx

Vonzotta a Hungexpo látogatóit a Székelyföld stand

Nagy népszerűségnek örvendett a Székelyföld stand a budapesti Hungexpón, a február 26–március 1. között megrendezett Utazás turisztikai kiállításon. A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület közös standját az első percektől rengetegen felkeresték, valamennyi turisztikai célpont iránt érdeklődtek. Keresett volt a Székelyföld-katalógus, a Hargita megyei turisztikai ajánló, valamint a sóvidéki voucherkínálat is. Székelyföld minden térségéből voltak kiállítók, a Nyárádmentétől Csík, Udvarhely, Gyergyó térségén át Háromszékig. A sóvidékiek jóvoltából medveszalámival, áfonyapálinkával, házi kenyérrel és sajttal kínálták a nagyszámú látogatót. Vasárnap délutánig, a tájékoztatáson kívül, többek között rendelkezésre álltak kétféle sós gyógyiszappal, taplóval, kerámiával, méhviaszgyertyával, a nagy érdeklődésnek örvendő kedvezménykártyával, valamint a mindenkit elvarázsoló pálpataki sajttal.

A pénteki napon Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba is ellátogatott a Székelyföld standhoz, ahol átbeszélte mindenik kiállítóval a térségi együttműködések lehetőségét. A megyeelnök meggyőződésének adott hangot, hogy jól működik a Székelyföld mint turisztikai desztináció népszerűsítése.

– Jó volt a Székelyföldet felvállaló csapattal együtt tölteni pár órát. Szép és vonzó a standunk, nem marad le a többi régió, ország kiállítófelülete mögött, ami elsősorban a jelen lévő csapat érdeme. Cél a székelyföldi vendégéjszakák számának növelése, ami által munkahelyek létesülnek, hogy otthon, a szülőföldön legyen megélhetésük a térség lakóinak – nyilatkozta a helyszínen Borboly Csaba.

A vásár megnyitójával egy időben indult el a www.visitinharghita.ro honlap, amely folyamatosan bővül, de az érdeklődők már jelenleg is komplex képet kaphatnak a megyéről a programcsomagoktól kezdve a hírekig, a térségbemutatókig.

Két hét múlva ugyanezekkel az ajánlatokkal, hasonló felállásban a bukaresti Romexpón népszerűsítik Székelyföldet.

Budapest, 2015. március 1.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.