fbpx

Átadták az Ezüstfenyő-díjakat

Ezüstfenyő-díjjal tüntette ki Csíkszentmárton polgármesterét, Gergely Andrást az RMDSZ a január 25-én, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában megtartott Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete benne találta meg azt a személyt, aki az elmúlt években közösségünk szolgálatában kiemelkedő ereményeket ért el, kiérdemelve minden csíki elismerését. Ő az, aki életét a közösség szolgálatában élte már nagyon fiatal korától, és éli most is. Közel két évtizede, hogy az alcsíki települések kistérségi társulásba tömörültek. Ennyi idő után elmondható: nem volt hiábavaló a kistérség létrehozása, a térségben tevékenykedő polgármesterek igazi csapattá kovácsolódtak. Tevékenységük alapja a közösség-orientált munka, a szolidarítás, a székely hagyományok, a magyarság iránti elkötelezettség, amelyet a leggondosabb odafigyeléssel végeznek. A legnagyobb eredmény az együttgondolkodás és az egymással szembeni tolerancia – vélekedik Gergely András.

Továbbá a közösségépítés és a hagyományőrzés terén is jelentős szerepe van. Ennek a munkának köszönhetően Alcsíkon mindenütt ütőképes, felkészült tűzoltócsapatok vannak. A tűzoltók versenyének rendszeres megszervezése szintén hozzájárult ahhoz, hogy bevetés esetén is összehangoltan tudnak fellépni. A hagyományőrzés terén a huszártoborzók, a fúvóstalálkozók, fúvóstáborok, illetve a fogathajtó versenyek megszervezésében is érdemei vannak a kistérségnek. A rendszeres találkozók, a folyamatos egyeztetés gondolkodásban eggyé formálta az alcsíki térséget. Mindez az utóbbi években Gergely András irányítása, munkája segítségével történt.

Polgármesterként is a közösség lelkes szolgálója, a fúvószenekar támogatója, és az Úz völgye megőrzéséért is folyamatosan dolgozik.

„Munkája példaértékű lehet mindenki számára, odaadóan és lelkiismeretesen elvégzett munkájával hozzájárul térségünk fejlődéséhez. Fiataljaink számára András kitartása és türelme követendő példa kell, hogy legyen.” – fogalmazott Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke a díjazás kapcsán.

A 2002-ben létrehozott díjat azon személyek kapják, akik jelentős szerepet vállalnak a közösségi javak és a szülőföld visszaszerzésében, valamint a Szövetség programjának megvalósításában. Idén Kelemen Hunor szövetségi elnök 24 személyt díjazott.

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete ezúton is megköszöni Gergely András önzetlen munkáját, és gratulál a kitüntetéshez!

Csíkszereda, 2019. január 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.